Monika Peetz: Tiistaisiskot

Osta kirja itsellesi

15 vuotta sitten neljä tyttöä opiskeli ranskaa. Heistä on kehkeytynyt hyviä ystäviä ja nyt nelikymppiset naiset tapaavat aina kuukauden ensimmäisenä tiistaina.  Perinne keskeytyy kun yhden naisen aviomies kuolee ja masennuksen kourissa hän löytää päiväkirjan. Mies on kirjoittanut pyhiinvaelluksesta, jota ei koskaan kuitenkaan saanut päätökseen. Naiset päättävät lähteä yhdessä pyhälle matkalle. Kestääkö ystävyys rankan reissun?

Läpi Ranskan kulkeva pyhiinvaellusmatka on kaunista luettavaa, mutta omaan makuuni liian uskonnollinen. Teksti poukkoilee vallattomasti kunkin naisen ajatuksissa, mikä estää lukukokemukselle täydellisen antautumisen.

Tiistaisiskoissa matka on kohdetta tärkeämpi ainakin sielulle, mutta jokainen ei välttämättä antaisi aivan kaikkea anteeksi vain pyhiinvaelluksen nimissä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Peetzin Tiistaisiskoihin päädyin kepeänä heinäkuun hellelukemistona. Tällehän on seurannut jo jatkoa Seitsemän päivää ilman, jonka sen luin heti perään.
    Täytyy sanoa, että tuo Tiistaisiskot oli minusta parempi. Jatko-osa – itsenäinen sellainen – tuntui hieman tekemällä tehdyltä. Tuli tunne, että josko Tiistaisiskot oli mitenkin suuri menestys kotimaassaan, niin sille piti tehdä jatkoa.
    No, oli miten oli, Tiistaisiskot on ihan mukavaa luettavaa ja siinä on jopa ihan kohtuullinen juonenkulkukin verrattuna siis jatkokirjaan,
    Minua ei häirinnyt kerronnassa vuorotellen kunkin naisen ajatusten esittäminen, koska se toisaalta toi väriä kerrontaan. Naisethan ovat ilmaisultaan kovin erilaisia. Uskonnollisuuskaan ei minusta ollut mitenkään häiritsevää, enpä siihen juurikaan huomiota kiinnittänyt.
    Hieno matka naisilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...