José Saramago: Toinen minä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Historianopettaja Tertuliano Maximo Afonso on hieman masentunut ja piristykseksi hän menee vuokraamaan kollegansa kehotuksesta tietyn elokuvan. Miehen elämä muuttuu kerralla ja lopullisesti, kun hän huomaa elokuvan pienessä sivuroolissa kaksoisolentonsa.

Miehellä on rakastava nainen ja hyvä työpaikka, mutta siitä huolimatta elämän keskipisteeksi nousee nopeasti täysin yhdennäköinen näyttelijä. Saramago kertoo tarinansa tuttuun tyyliin perusteellisesti, hieman ironisesti, mutta samalla hyvin lämminhenkisesti.

Pikkuhiljaa muutkin henkilöt nousevat suurempaan rooliin ja väistämätön alkaa lähestyä. Kirjan loppua kohden vauhti kiihtyy kertomuksen muuttuessa melkeinpä trillerimäiseksi. Loppuratkaisu on huikea ja yllätyksellinen, enkä halua paljastaa siitä mitään. Suosittelen lukemaan itse.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...