Hilary Boyd: Tule tapaamaan minua rannalle

Tule tapaamaan minua rannalle

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

“Nukkukoon siinä hemmetin tuolissaan koko yön ja katsokoon, kuinka kurjalta olo tuntuu aamulla.”

Aamuyöstä Karenin kiukku on kuitenkin haihtunut ja hän herättelee aviomiestään siirtymään vuoteeseen. Mies ei sen enempää vastaa kuin vastustelekaan – Harry Stewart on kuollut. Järkyttynyt Karen potee syyllisyyttä edellisillan tapahtumista. Ympärillä pieni ja tiivis kylä hämmentyy uutisesta. Harry on on ollut arvostettu ja varakas mies, yksi yhteisön tukipilareista. Kuva julkisivun takaa ei ole aivan yhtä kaunis, Karen on elänyt pahasti alkoholisoituneen ja kaikkea kontrolloivan miehen vierellä.

Karenin on paitsi totuteltava elämään ilman miestään myös sietämään yhteiselämää tytärpuolensa kanssa. Kun isä ei ole enää tukemassa piloille hemmoteltua Sophie-tytärtään, tämä näkee ainoaksi vaihtoehdokseen muuttaa asumaan Karenin luo. Jo aikuinen Sophie on haahuillut tähänastisen elämänsä eri uravaihtoehtojen ja lyhytaikaisten työvalintojen hetteikössä, pystymättä kunnolla paneutumaan mihinkään. Naisten toisiaan kohtaan tuntemat antipatiat eivät anna parasta ennustetta rinnaikkaiselon onnistumiselle, mutta Karen haluaa kuitenkin yrittää suhteen korjaamista.

Vuosien mittaan Karen on edustanut miehensä rinnalla, mutta edes Harry ei ole saanut Karenia kirkkoon mukaan. Kaikista epäluuloistaan huolimatta Karen saa kuitenkin parhaimman tuen paikkakunnan kirkkoherralta. William kuuntelee ja rohkaisee Karenia. Entä jos heidän lähentymisensä ylittää soveliaisuuden rajat? William on naimisissa ja sitoutunut elämään vakaumuksensa mukaan. Karenkin sävähtää: se toinen nainen, minäkö?

Tähän tarinaan oli helppo mennä alusta asti mukaan, niin sujuvasti Hilary Boyd tutustuttaa kirjan päähenkilöihin. Kuitenkin juonen jännite nousee juuri pienen kyläyhteisön sidonnaisuuksista ja moraalikäsityksistä ja siksi taustaa kaikkine kyläläisineen ei pääse unohtamaan. Rakkaus tahtoo yhtä, velvollisuus toista. Usko istuu portin pielessä. Ja ihminen siinä sitten oman rajallisen elämänsä kanssa joutuu päätöksensä tekemään ja sen kanssa elämään.

Kesäiseen riippukeinuun viihdyttävä ja nopealukuinen romaani, jonka käänteissä on paljonkin tosielämästä tuttua pohdintaa. Lukaise vaikkapa pieneen romantiikannälkään!

Marja-Liisa

Intohimoinen lukija, jolle kirjat ovat elämänmittainen haaste ja ruostumaton rakkaus. Koko kirjo käytössä, runoista dekkareihin ja kaunosta tietokirjallisuuteen. Luettujen pinoa on listattu myös Tuhansia sivuja -blogiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...