George R. R. Martin: Valtaistuinpeli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

George R.R. Martinin A song of Ice and Fire oli SE kirjasarja, joka syrjäytti Tarun sormusten herrasta fantasien ystävien kokoaman The Internet Top 100 SF/Fantasy -listan ykköspaikalta. Nyt tämän sarjan avausosa Valtaistuinpeli on viimein julkaistu suomeksi.

Tulen ja jään laulu sijoittuu maailmaan, jossa sekä kesät että talvet kestävät usean vuoden ajan. Kesä ja rauhallinen aika on jatkunut pitkään, mutta nyt sekä sisäiset että ulkoiset vaarat uhkaavat Robert Baratheonin hallitsemaa kuningaskuntaa. Juonittelijoita on sekä hovissa että merten takana, ja myös pitkä talvi tekee tuloaan. Kuningas kutsuu avukseen vanhan ystävänsä ja liittolaisensa Talvivaaran lordi Starkin, joka saa epäkiitollisen tehtävän kuninkaan läheisimpänä miehenä.

Rehti ja rohkea lordi Stark ja hänen perheenjäsenensä ovat tarinan keskushenkilöitä, mutta kertomus etenee välillä muidenkin hahmojen näkökulmasta. Hyvätkin hahmot ovat tarpeeksi rosoisia ollakseen mielenkiintoisia, eivätkä lapsipäähenkilötkään ärsytä. Tarina etenee johdonmukaisesti, eikä yhdenkään hahmon lopullisesta kohtalosta voi olla täysin varma.

Maailmassa on vähän yliluonnollisia elementtejä, ja lukijan eteen lyödään varsin realistinen ja paikoin raakakin kertomus. Lopputulos ei välttämättä tyydytä eskapismin ystävää, mutta jos antaa yllätyksellisen tarinan ja mainioiden henkilöhahmojen korvata fantasian vähyyden, Valtaistuinpeliä on helppo pitää yhtenä kaikkien aikojen parhaista fantasiakirjoista.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...