Jari Järvelä: Tyttö ja rotta

Tyttö ja rotta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

S-Bahnin kolisevassa vaunussa matkasi kanssani neljä parasta ystävääni. Ainoaa ystävääni. Kahdenkymmenenneljän tunnin sisällä meistä olisi kaksi kuollut ja kolmas makaisi asfaltilla jalka paskana.

Kotkasta Ukrainaan paennut graffitintekijä Metro on siirtänyt tovereineen asemapaikkansa Berliiniin, puoliksi puretun kerrostalon ullakolle. Sieltä käsin Jäärotiksi ristitty jengi tekee näyttäviä iskuja metrojuniin, rakennuksiin, seiniin ja mihin nyt ikinä graffitteja voikaan tehdä. Mutta sitten kaikki menee pieleen, ja maa alkaa jälleen polttaa Metron kipeiden jalkojen alla. Metro joutuu huomaamaan, että ihmishenkikin on halpa hinta itsensä Banksyn maalaamasta suuresta seinämaalauksesta.

Tyttö ja rotta on välitöntä jatkoa Jari Järvelän vuolaasti kiitetylle dekkarisarjan avausosalle Tytölle ja pommille. Suoraviivaisesti vaaratilanteesta toiseen etenevä kostotarina tuo Metron ja hänen venäläis-virolaisen ystävänsä Vorkutan Saksasta takaisin Suomeen Kotkan liepeille. Venäläismiljonäärin rakennuttama kartano on yhteydessä sotien aikaisiin bunkkereihin ja tunneleihin. Rotat tunnetusti viihtyvät maan alla, mutta kuinka onkaan vihaisten graffitintekijöiden laita?

Jari Järvelä ei lukijaansa petä – Tyttö ja rotta on ilman muuta alkuvuoden parhaita rikosromaaneja. Tehokasta toimintaa ilman turhia sivupolkuja tarjoileva dekkarisarja on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta: käännösoikeuksia on myyty ympäri Eurooppaa ja elokuvakin on valmisteilla. Trilogia täydentyy keväällä 2016. Vaikka Tyttö ja rotta onkin melko itsenäistä jatkoa Tytölle ja pommille, kannattanee avausosa kuitenkin lukea ensin, jotta teemat ja henkilöt tulevat tutuiksi. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...