Jari Järvelä: Sisarperhonen

Sisarperhonen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Edellisessä teoksessaan Mozzarellakuu ja muita matkatarinoita Jari Järvelä kertoili lyhyitä tarinoita matkoistaan perheensä ja ystäviensä kanssa. Useimpiin tarinoista liittyi jollakin tapaa ruoka. Välimeren maiden matkakertomusten jatkoksi hän on nyt kirjoittanut toisen reissukirjan: Sisarperhonen ja muita matkatarinoita kuljettaa lukijaa nyt maailman ääriin, Japanista Tansanian kautta Meksikoon ja Peruun.

Järvelän tarinat ovat edelleen hyväntuulisia, ennakkoluulottoman ja kokeneen reissaajan kokemuksia monenmoisista oloista. Japanin käsittämättömän osoitejärjestelmän selättäminen johtaa täydellisen karatepuvun teettämiseen. Andien hurjat korkeudet koettelevat ehkä vähän optimistisiin reittivalintoihin sortuneita reissareita. Safaribileet Serengetissä vai juoksulaukkaa Kilimanjaron rinteillä rajuilmassa? Huimia matkoja on kirjailija tehnyt. Useimmilla matkoilla mukana on Kirsi-puoliso sekä välillä myös pariskunnan poika Havu.

Jari Järvelä ei halua tarinoissaan leveillä matkasaavutuksillaan ja itsensä ylittämisillä. Ei – ennemminkin kyse on koko ajan muiden ihmisten kohtaamisesta. Olivat kyseessä sitten perheenjäsenet, ystävät tai matkaseurueiden satunnaiset tuttavuudet, Järvelä osoittaa, että maailma ja matka ovat ihmisten kanssa olemista. Ja useimmiten avoimuus ja avuliaisuus palkitaan.

Sisarperhonen ja muita matkatarinoita on mukava tarinakokoelma melko tavallisten ihmisten melko tavallisista reissuista, joissa matkanteko on ainakin yhtä tärkeää kuin määränpää. Kannattaa tutustua.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 244 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...