Maike Wetzel: Tyttö joka löytyi

Tyttö joka löytyi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

11-vuotias Elly katoaa jälkiä jättämättä matkalla judotreeneihin. Ei onnettomuutta, ei mitään – vain puuttuva lapsi. Isosisko Ines ja vanhemmat jäävät tyhjän päälle, vaille varmuutta siitä, mitä tapahtui.

Neljä vuotta myöhemmin perheelle soitetaan. Elly on löytynyt, pahasti traumatisoituneena, mutta elossa. Surun murtamat vanhemmat saavat uuden toivon. Isovanhemmat eivät kuitenkaan usko Ellyn paluuseen, vaan tyrmäävät heti: tämä ei ole oikea tyttö. Vanhemmilla ei kuitenkaan ole varaa epäilyksiin.

Tyttö joka löytyi on erittäin tiivis ja kompakti kertomus, lyhytromaanimittainen psykologinen jännäri, joka ei hukkaa aikaa turhaan selittelyyn. Kerronta etenee eri näkökulmista, vailla avustavia otsikoita, joten joka luvun alussa joutuu hetkisen miettimään, kuka puhuu, mutta oikean kertojan tunnistaminen ei ole lopulta suurikaan pulma.

Kirja kuvaa taitavasti surua, menetystä ja kaikkea lapsen epämääräiseen katoamiseen liittyvää ahdistusta ja epävarmuutta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...