Maike Wetzel: Tyttö joka löytyi

Tyttö joka löytyi

Osta kirja itsellesi

11-vuotias Elly katoaa jälkiä jättämättä matkalla judotreeneihin. Ei onnettomuutta, ei mitään – vain puuttuva lapsi. Isosisko Ines ja vanhemmat jäävät tyhjän päälle, vaille varmuutta siitä, mitä tapahtui.

Neljä vuotta myöhemmin perheelle soitetaan. Elly on löytynyt, pahasti traumatisoituneena, mutta elossa. Surun murtamat vanhemmat saavat uuden toivon. Isovanhemmat eivät kuitenkaan usko Ellyn paluuseen, vaan tyrmäävät heti: tämä ei ole oikea tyttö. Vanhemmilla ei kuitenkaan ole varaa epäilyksiin.

Tyttö joka löytyi on erittäin tiivis ja kompakti kertomus, lyhytromaanimittainen psykologinen jännäri, joka ei hukkaa aikaa turhaan selittelyyn. Kerronta etenee eri näkökulmista, vailla avustavia otsikoita, joten joka luvun alussa joutuu hetkisen miettimään, kuka puhuu, mutta oikean kertojan tunnistaminen ei ole lopulta suurikaan pulma.

Kirja kuvaa taitavasti surua, menetystä ja kaikkea lapsen epämääräiseen katoamiseen liittyvää ahdistusta ja epävarmuutta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...