Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Annoin sinun mennä alkaa vakavalla rikoksella. Äiti on palaamassa pienen poikansa kanssa kotiin. Aivan kodin lähellä poika säntää äidin otteesta ja juoksee kadun yli, jää auton alle ja menehtyy. Yliajaja pakenee paikalta.

Tapausta tutkivat rikoskomisario Ray Stevens ja tämän alainen Kate Evans. Tapaus jää vaivaamaan kumpaakin. Ahkera tutkimustyö ei tunnu auttavan, yliajajaa ei löydy, mutta kumpikaan poliiseista ei haluaisi luovuttaa, vaikka poliisijohto käskeekin hylkäämään tapauksen ratkaisemattomana.

Lapsensa menettänyt Jenna Gray pakenee suruaan Walesin syrjäseuduille. Muistot traagisesta illasta eivät kuitenkaan suostu jäämään taakse, Jenna joutuu kohtaamaan menneet tapahtumat. Tällaista tragediaa ei noin vain paeta.

Fantastista työtä, etenkin kun ottaa huomioon tämän olevan esikoisteos. Olen lukenut jonkun verran näitä trendikkäitä naisten kirjoittamia psykologisia trillereitä ja Annoin sinun mennä nousee kyllä korkealle omien suosikkieni joukossa: tarinassa on imua ja juoni on käänteistään huolimatta uskottava.

Sen verran vahvasti juoni edellä tässä mennään, että on parempi, mitä vähemmän kirjasta tietää etukäteen. Siksi en nyt kerro kirjan sisällöstä sen enempää (ja avainsanoituksenkin kanssa sai olla varovainen), mutta suosituksena sanottakoon, että luin itse kirjan yhden päivän aikana. Harvemmin romaaneja tulee aivan näin innokkaasti ahmittua. Annoin sinun mennä onkin poikkeuksellisen vetävä trilleri.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Uskomaton kirja, kaikki muu elämä pysähtyi, koska oli vaan luettava tätä kirjaa. Ihana lukuelämys!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...