Mari Jungstedt: Vaarallinen leikki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Valokuvamalli Jenny Levin on kotoisin Gotlannista. Nyt hän on suosionsa huipulla; nuori, kaunis, upea, menestyvä ja vielä puhtoinen, myös ajatuksiltaan. Upean elämän kruunaa uusi poikaystävä, valokuvaaja Markus. Tilanne muuttuukin yllättävän epätodelliseksi, kun Markus pahoinpidellään väkivaltaisesti ja verisesti erään kuvauskeikan yhteydessä.

Samaan aikaan sairaalan anoreksiaklinikalla laskee sekä piilottelee suupalojaan Agnes, entinen malli. Hetken huumasta nauttinut erittäin nuori tyttö, jota mallitoimisto piti liian pyöreänä. Onneksi hänelläkin on yksi ystävä, omahoitaja Per. Suruja riittää, sillä äiti ja veli kuolivat auto-onnettomuudessa jokunen vuosi sitten. Hän ei tiedä, haluaisiko edes välttämättä parantua – vai onko mitään, mistä pitäisikään parantua…

Tyttöjen elämä kietoutuu yhteen saman mallitoimiston kautta. Molemmat ovat kotoisin Gotlannista ja kerran Jenny käy tapaamassakin Agnesta. Tämä kokee sen vain epämiellyttävänä. Vielä epämiellyttävämpää on kuitenkin mallitoimiston johtajan murha loistokkaiden pikkujoulujen jälkeen. Äkkiä poliisilla onkin selvitettävänään raaka pahoinpitely eikä Markus ehkä koskaan tulee enää kykenemään töihin, mikäli säilyy edes hengissä.

Kirjailija pyörähtää tällä kertaa hieman vieraalla maaperällä, mutta paljastaa mielenkiintoisesti mallitoimistojen raadollistakin ja päällekäyvää toimintaa. Ajankohtaisena asiana ovat nuoren anorektikon ajatukset ja sairastuminen, tätä voisi suositella myös kaikille asiasta kiinnostuneille. Kuvaus on erittäin pätevää ja toki jälleen liikutaan Gotlannissa. Mukana pyörii jo entisistä kirjoista tuttuja henkilöitä omakohtaisine ongelmineen ja ihmissuhteineen. Silti tämän voi varsin hyvin lukea itsenäisenäkin kirjana eli välttämättä tämä ei ole niin sarjariippuvainen osa. Hienoa juonittelua kylläkin, sillä itse pääsin syyllisestä varmuudella selville vasta melko loppuvaiheessa.

Mari Jungstedtilta jälleen mainio uusi dekkari, jota voi suositella kaikille sekä jännäreiden että muotimaailman ystäville!

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Mari Jungstedt on dekkarifanille must. Kirjan voi tosiaankin lukea aivan hyvin, vaikka ei olisi aiemmin sarjaa lukenutkaan niin kuin minkä tahansa hänen kirjoistaan. Tosin osittain samat henkilöt ovat aina kirjjoissa mukana, koska tapahtumat sijoittuvat aina Gotlantiin. Tämä kirja ei ole mitään ”chit littiä”, vaikka mallimaailma onkin juonessa mukana, vaan ihan aito dekkari. Hieman syyllinen alkoi jo hahmottua ennen loppuhuipennusta, kun on lukenut Jungstedtin aiemmat kirjat. Mutta siis ehdottoman suositeltavaa koko tuotanto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...