Ruth Ware: Valhepeli

Valhepeli

Osta kirja itsellesi

Isa saa tekstiviestin vanhalta ystävältään Katelta: ”Tarvitsen teitä”. Sama viesti on lähtenyt muillekin vanhan kouluaikaisen kaveriporukan jäsenille. Neljä naista kohtaa Katen kodissa, vanhassa myllyssä suolarämeillä koulun lähistöllä. Merestä on löytynyt jotain, joka uhkaa paljastaa vanhat salaisuudet.

Kouluaikoina ystävyksillä oli Valhepelinsä: tytöt kilpailivat siitä, kuka saa kerrottua uskomattomimmat valheet. Tytöt eivät olleet erityisen suosittuja ja kaikkien ura Saltenin sisäoppilaitoksessa päätyi pienimuotoiseen skandaaliin. Yksi Valhepelin pyhistä säännöistä oli, ettei ystäville saa valehdella. Mutta puhuuko jokainen nyt totta?

Valhepeli on käännetrilleri ja sellaisena oikein mainio. Ruth Ware on taitava tekijä: Synkän metsän siimeksessä oli erinomainen ja Nainen hytissä 10 sekin hyvä. Tämäkään ei petä: juoni on kiinnostava, tarina etenee hyvin ja henkilöiden toiminnassa ja juonikuvioissa ei ole kovin pahoja älyttömyyksiä. Salaisuuksia paljastetaan pikku hiljaa, kun tarina etenee kahdella aikatasolla, tässä päivässä ja kouluajoissa.

Trillerien ystäville Valhepeli on varma valinta, käänteitä ja salaisuuksia riittää. Ruth Waren seuraavakin kirja pääsee varmasti lukulistalle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...