Patrik Hagman: Vastarintausko

Vastarintausko

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Patrik Hagman on suomenruotsalainen teologi ja kirjailija. Hän on väitellyt Åbo Akademissa teologian tohtoriksi aiheenaan Iisak Niniveläinen, ja tämä tunnettu ankaran askeesin kannattaja onkin yksi niitä teologeja, joihin Hagman usein viittaa tekstissään.

Vastarintausko on merkillinen kirja. Se on syvästi uskonnollinen ja kristillinen olematta hiukkaakaan tunnepitoista hartaushöpinää. Ei, se haastaa lukijansa kokonaan uuteen elämänmuotoon: kristilliseen vastarintaan vallitsevaa liberaalidemokraattista yhteiskuntaa kohtaan.

Mutta miksi? Onhan juuri liberaalia demokratiaa pidetty jotenkin soveliaana yhteiskuntamallina kristinuskolle. Hagman osoittaa kuitenkin, että nykyajan kuolemansynnit kunnianhimo, tehokkuus, status, individualismi ja penseys elävät ja kukoistavat juuri nykyisen kaltaisessa maailmassa, jossa kaikki on valjastettu tavaroiden ja palveluiden ostamisen ja myymisen palvelukseen. Todellinen kristitty elää kuitenkin vain suhteessa toisiin, vain suuret kristilliset hyveet kuten kärsivällisyys, nöyryys ja vieraanvaraisuus auttavat meitä kilvoitellessamme olemaan enemmän Jumalan kaltainen.

Jotta voisi riittävästi arvostaa ja arvostellakin Vastarintauskon kaltaista kirjaa, täytyisi varmaankin omata teologista koulutusta, jota minulla ei ole, mutta näin maallikkoonkin tämä kirja teki syvän vaikutuksen.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...