Patrik Hagman: Vastarintausko

Osta kirja itsellesi

Patrik Hagman on suomenruotsalainen teologi ja kirjailija. Hän on väitellyt Åbo Akademissa teologian tohtoriksi aiheenaan Iisak Niniveläinen, ja tämä tunnettu ankaran askeesin kannattaja onkin yksi niitä teologeja, joihin Hagman usein viittaa tekstissään.

Vastarintausko on merkillinen kirja. Se on syvästi uskonnollinen ja kristillinen olematta hiukkaakaan tunnepitoista hartaushöpinää. Ei, se haastaa lukijansa kokonaan uuteen elämänmuotoon: kristilliseen vastarintaan vallitsevaa liberaalidemokraattista yhteiskuntaa kohtaan.

Mutta miksi? Onhan juuri liberaalia demokratiaa pidetty jotenkin soveliaana yhteiskuntamallina kristinuskolle. Hagman osoittaa kuitenkin, että nykyajan kuolemansynnit kunnianhimo, tehokkuus, status, individualismi ja penseys elävät ja kukoistavat juuri nykyisen kaltaisessa maailmassa, jossa kaikki on valjastettu tavaroiden ja palveluiden ostamisen ja myymisen palvelukseen. Todellinen kristitty elää kuitenkin vain suhteessa toisiin, vain suuret kristilliset hyveet kuten kärsivällisyys, nöyryys ja vieraanvaraisuus auttavat meitä kilvoitellessamme olemaan enemmän Jumalan kaltainen.

Jotta voisi riittävästi arvostaa ja arvostellakin Vastarintauskon kaltaista kirjaa, täytyisi varmaankin omata teologista koulutusta, jota minulla ei ole, mutta näin maallikkoonkin tämä kirja teki syvän vaikutuksen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...