Charlaine Harris: Verta sakeampaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sookie ei edelleenkään pääse nauttimaan mukavasta ja rauhallisesta elämästä, jota hän on toivonut jo pitkään. Tällä kertaa ongelmia aiheuttaa veli, Jason. Ihmispuuma puri tätä ja nyt odotellaan vain Jasonin ensimmäistä muodonmuutosta seuraavan täysikuun aikaan. Sookie on huolissaan jo tästäkin, mutta pelko muuttuu vielä pahemmaksi, kun joku on alkanut ammuskella paikallisia muodonmuuttajia. Nuori tyttö on jo kuollut ja muodonmuuttajat epäilevät Jasonilla olevan jotakin tekemistä asian kanssa.

Sookiekin joutuu läheisiin tekemisiin ampujan kanssa, mutta pelastuu oudon sattuman kautta. Pahinta ei ole vielä tämäkään. Joku onnistuu sytyttämään Sookien kodin liekkeihin ja Sookie pelastuu vain keiju-Claudinen avulla. Kun koti on palanut asumiskelvottomaksi, mutta kuitenkin korjattavaksi, on Sookien muutettava vähäksi aikaa muualle. Töitään baarissa hän kuitenkin jatkaa, sillä työ on usein parasta lääkettä. Kun hänen pomoaan, Samiakin ammutaan, joutuu Sookie pyytämään apua Ericiltä saadakseen apulaisen baaritiskille. Uusi apulainen on komea merirosvovampyyri, joka saa jälleen uutta eloa baariin. Ikävä kyllä, hänestäkin paljastuu myöhemmin jotakin erittäin epämiellyttävää.

Kun kaksineuvoisten, muotoamuuttavien, ampujaa ei saada kiinni muuten, päättävät Sam ja Sookie lähteä haistelemaan paikkoja konkreettisesti. Sam muuttuu vihikoiraksi ja haistaakin jotakin, mutta asia ei ratkea aivan näin helposti. Ampuja kyllä saadaan kiinni ja tämä onkin taas ikävämpi yllätys – vielä ikävämpää on se, millä hän ehti kehuskella ennen kiinnijäämistään.

Ja ettei Sookiella vain olisi tylsää, hänet kutsutaan ihmissusien laumanjohtajan valintatilaisuuteen. Täälläkin tapahtuu yhtä ja toista eli hurjaakin hurjempaa kamppailua lajissa jos toisessakin. Sookiesta on sekä apua että hieman huolia. Hän tapaa kuitenkin uuden, jännittävän muodonmuuttajan; ihmistiikerin – ja vieläpä upean sellaisen!

Telepaatikkona ei ole hauska olla, mutta joskus Sookie aistii hyviäkin ajatuksia. Onneksi, sillä onnettomuuksia tuntuu taas kasaantuneen ihan liiankin kanssa. Samoin kovin monet ihmissudet, vampyyrit ja muodonmuuttajat ovat kiinnostuneet hänestä naisena — ainoastaan ensirakkaus Bill vaikuttaa välillä hyvin kylmältä. Eric puolestaan haluaa kiihkeästi tietää, mitä hän teki muistinmenetyksensä aikana Sookien luona; tämän tiedon hän lopulta vaihtokaupoissa saakin.

Harrisin Sookie Stackhouse -tarinat kulkevat edelleen samalla, hyvällä tasolla kuin aikaisemminkin. Tämä on jo viides suomennos sarjan kirjoista. Toistoa ei ole ja tapahtumat ovat loogisia. Sookie on edelleen yhtä sanavalmis, seikkailunhaluinen ja välillä kylmäpäinen telepaatti. Jokainen kirja tarjoaa ehjän tarinan, joskin viittauksia aikaisempaan aina on eli kirjat kannattanee lukea mieluusti järjestyksessä, jos haluaa pysyä täysin kerronnan tasolla.

Edelleen pidän näitä hyvinä viihderomaaneina, jopa tämän lajityypin parhaimmasta päästä olevina. Riittävästi mustaa huumoria, vinkeitä ajatuksia, vanhoja taruja yhdistettynä nykykulttuuriin sekä rattoisaa tarinankuljettelua – näihin todella jää koukkuun! Kun ovikello soi, lähes toivoo Bubban tuovan viestiä Ericiltä…

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...