Charlaine Harris: Kylmäveristen klubi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sookien ja hänen vampyyripoikaystävänsä Billin rakkaus on koetuksella tässä Southern Vampire Mysteries -sarjan kolmannessa osassa. He ovat seurustelleet jo jonkin aikaa, kun Bill saa tehtävän. Vakavana ja salaperäisenä hän väittää lähtevänsä liikematkalle ja katoaa reissullaan kuin maan nielemänä. Koska Sookie ei pysty lukemaan tämän ajatuksia, on selvää, että jotakin salattavaa hänellä on ollut.

Sookie on hämmentynyt ja luulee Billin lähteneen lopullisesti sekä jättäneen hänet. Sydämensä särkenyt Sookie päättää lopulta lähteä etsimään miestä tämän pomon, salakavalan ja seksikkään Ericin kanssa. Sookie päätyy Mississippin yliluonnollisten olentojen alamaailmaan, näiden kantakapakkaan, jonne hän saa oppaakseen ja turvakseen komean, älykkään ja vahvan ihmissusi Alciden.

Kidnappaajien kynsistä pakenemisen, Ericin lähentelyjen torjumisen ja moninaisten lemmekkäiden tunteidensa tukahduttamisen lomassa Sookie yrittää selvittää, mitä petturi-Billille oikein tapahtui. Pitäisikö Sookien yrittää pelastaa Bill hankaluuksista vai alkaa teroittaa vaarnaa?

Tässäkin kirjassa tutustutaan yhä tarkemmin vampyyrien hierarkiaan ja hallintomalleihin sekä organisaatioon. Lisäksi erilaiset olennot tulevat päivän — no ei ehkä valoon, mutta sanotaanko nyt vaikka näkösälle ja ainakin Sookielle tutuiksi. Jopa ihmissudet tuntuvat äärimmäisen kiinnostavilta, kun vaihtoehtona olisi seurustella junttitavisten kanssa, joiden ajatukset hän pystyy lukemaan.

Vauhdikas tarina, jossa vilisee hyviksiä ja pahiksia myös yliluonnollisten olentojen puolella. Sookie joutuu ampumaan haulikolla, tappelemaan käsin sekä käyttämään pelottavinta kaikista eli vaarnaa… Tuloksena hän pelastaa sekä itsensä että Billin mitä karmeimmalta kohtalolta. Tosin toipumisen hintana on jotakin, joka saa hänet yhä enemmän sidoksiin vampyyreihin kuin mitkään aikaisemmat tapahtumat!

Tekijältä jälleen toimiva, vauhdikas, hauska ja mustan huumorin sävyttämä vampyyritarina, josta ei rakkautta ja draamaakaan puutu. Loppu hyvin, kaikki — vai onko? Sitä saa jokainen lukija itsekseen miettiä, kuten miettii Sookiekin. Olo on fyysisesti kyllä hyvä, mutta…

USA:ssa sarjasta julkaistaan jo 13. osa ja varmasti täällä kotomaassakin kuullaan vielä lisää tarinoita vampyyrien heilastelusta, oudoista kanssaolioista sekä mahdollisesti jopa perhe-elämästä. Toivoa sopii, että verenkorvike otetaan täälläkin yleiseen myyntiin ja vampyyrit saisivat yhtäläiset oikeudet toimia.

Hätkähdyttävän todenoloista, lievästi kriitttistä ja ennenkaikkea ennakkoluulottoman hauskaa tekstiä vampyyrin kanssa elävän telepaatin ongelmista ja iloista. Suosittelen kaikille, varsinkin niille, joista tuntuu, että heidän ihmissuhteensa on hieman… veretön ja valju.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...