R.J. Palacio: Wonder

Wonder

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

August ei ole samanlainen kuin muut, mutta hän ei voi asialle mitään. August on piilotellut maailmalta kotikoulutuksessa, mutta nyt hän aloittaa oikean koulun ja sadat uudet ihmiset tulevat näkemään hänet. Ihmiset ovat kaikki erilaisia, mutta joidenkin erilaisuus näkyy ulospäin.

Wonder kertoo siitä kuinka ihmiset suhtautuvat erilaisuuteen, erilaisuuteen jolle ei voi mitään. Wonderissa on monta kertojaa ja näin ollen päästään niin Augustin kuin hänen ikätovereidensa, siskon ja jopa siskon poikaystävän pään sisään. Mitä ihmiset ajattelevat, mitä sanovat ja etenkin mitä jättävät sanomatta.

Wonderin ihmeellisyys on inhimillisyydessä. Kirjassa ei keskitytä siihen kuinka vaikeaa on olla August vaan kuinka mukavaa elämä voi olla, vaikka onkin August. Wonder on kirja ystävyydestä, ihmisistä ja siitä ettei ulkonäöllä ole väliä. On tärkeää löytää joku jonka kanssa on hauskaa ja hyvä olla, sellainen on oikeaa ystävyyttä.

Huomio: Teos on suomennettu nimellä Ihme.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...