Karin Slaughter: Yli rajan

Osta kirja itsellesi

Georgian poliisin agentti, Faith Mitchell, kiirehtii hakemaan vauvaikäistä tytärtään äitinsä luota koulutuspäivän jälkeen. Hän kaipaa paitsi tytärtään myös ruokaa, äskettäin diabetes-diagnoosin saaneena hän ei oikein tajuakaan, milloin välipala on todella tarpeen. Kiireet loppuvat hetkeksi, kun hän törmää äidin talossa uskomattomaan näkyyn: verta, ruumis, panttivanki – ja hänen lapsensa itkee ulkorakennuksessa! Faith tarttuu aseeseen pelastaakseen mitä pelastettavissa on ja jälki on tehokasta, mutta karmaisevaa.

Työkaveri Will Trentin, dysleksiasta salaa kärsivän älykkään poliisin, apu on nyt korvaamatonta. Missä on Faithin äiti, Evelyn? Jäljet johtavat hänen uransa lopettaneeseen lahjusjuttuun sekä muihin vanhempiin rikoksiin ja niiden selvittelyihin. Kuka on vastuussa mistäkin ja miksi Amanda Wagner, työparin pomo tuntuu olevan varsin tietoinen eräistä tapahtumista? Mitä tapahtuukaan Sara Lintonin ja Will Trentin välillä?

Kirjoittaja tuo elävästi tarjolle aluksi hieman sotkuisen tuntuisen tapahtumavyyhdin, joka purkautuu luontevasti ja yllättävin tavoin. Toimintajännärissä keskitytään hyvän ja pahan väliseen alueeseen, poliisien korruptioon, rotukysymykseen, jengien valtaan sekä vankilaelämään ja lainsäädännön erikoisuuksiin. Samalla paneudutaan myös henkilösuhteisiin sekä lojaalisuuden ongelmiin.

Erittäin hyvin toteutettu jännäri, joka tuntuu kertovan myös osatotuuksia USA:n tilanteesta ennen ja nyt. Suosittelen. Kirja kuvaa hyvin poliisien asemaa sekä muun muassa vankilaoloja ja jengien vaikutusvaltaa. Erityismainintana vielä se, että tekijä on onnistuneesti yhdistänyt kahden sarjansa päähenkilöt lopulta samoihin kansiin. Ei aivan tavanomainen ratkaisu tämäkään. Kaikki molempien sarjojen (Grand County ja Will Trent) kirjat ovat mainiosti luettavissa myös erillisinä teoksina.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...