Karin Slaughter: Triptyykki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjailija itse kertoo tämän olevan ensimmäinen uudesta ja jännittävästä trillerisarjasta. Tässä ensimmäisessä kirjassa sarjamurhaaja vaanii tyttöjä ja nuoria naisia Atlantassa, sieppaa ja kiduttaa heitä, lopuksi hän vie kielen. Epäilyksenalaiseksi joutuu eittämättä vankilasta äskettäin vapautunut John Selley, joka tuomittiin aikanaan samankaltaisesta tapauksesta. Tuolloin hän tunnusti tekonsa, pakon edessä. Itse hän tietää, että ei ole syyllinen — ei luokkatoverinsa murhaan, josta hän istui 20 vuoden tuomion, mutta ei myöskään näihin uusiin murhiin.

Joku siis jäljittelee häntä ja hänen tapojaan. Lisäksi Johnille alkaa tapahtua outoja asioita, hän aavistelee jonkun seuraavan itseään ja on vähällä joutua vangituksi ehdonalaisrikkomuksesta. Uskooko kukaan Johnia ja uskaltaako hän edes kertoa omista aavistuksistaan kenellekään? Onko joku varastanut hänen identiteettinsä?

Asiaa selvittää mm. erikoisagentti Will Trent. Arpien peittämä, kuvaamattoman ruma mies, joka kasvoi lastenkodissa. Hän on mysteeri kaikille, myös itselleen. Rikosten selvittämiseen hänellä on kuitenkin pettämättömät kyvyt ja outo vainu. Kyyninen ja pettynyt etsivä Ormewood taas ei usko mihinkään, ei itseensäkään. Avioliitto on menossa päin honkia ja autistisen ja dyslektisen pojan kanssa on ongelmia — kotiasiat vaivaavat tutkinnankin aikana. Tosin tähänkin apua tulee odottamattomalta taholta.

Slaughter esittelee tässä ilmeisesti uuden sarjan päätutkijat, jotka ovat melkoisia persoonallisuuksia. Yhteistyö kuitenkin sujuu, kun on pakko. Tosin hieman nikotellen, syytellen ja vääriä johtopäätöksiä tehden. John itsekin alkaa tutkia asiaa omatoimisesti, koska epäilee jonkun esittävän häntä itseään…

Melkoisen jännittävä, erikoisempi trilleri, jossa syyllinen selviää kovan työn jälkeen. Kirja saattaa tuntua hieman pitkäveteiseltä; tässä ei ole hurjia takaa-ajoja ja jännittäviä ammuskeluja, no ei ainakaan pääosassa eikä itse tarkoituksena. Ennemminkin kirja nojaa psykologiseen puoleen, ihmisten käyttäytymiseen ja toisten puolustamiseen sekä hyväksikäyttöön, lojaalisuuteen sekä erilaisiin motiiveihin suvun ja perheen sisällä. Lisäksi tässä käytetään paljon takaumia mm. Johnin aikaisempaan elämään, mitä todella tapahtui 20 vuotta sitten eräänä kuumana kesänä… Suosittelen psykologisten jännäreiden ystäville — itsekin mielelläni lukisin lisää tätä sarjaa. Tämä poikkeaa Slaughterin aikaisemmista jännäreistä mielenkiintoisen karmivalla tavalla.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Miten joku voi jäljitellä häntä ja hänen tapojaan, tapoja joita ei ole (syytön)?
    Kuulosti vaan aivan stupidolta.
    Kertokaa, jos olen väärässä, tai muuten vaan pilkunrakastelija…

  2. Hänet tuomittiin näytön perusteella, eli tapoja oli tuolloin. Joku tietää asiasta ja jäljittelee niitä vanhoja tapoja… sanottaisiinko vaikka näin. Ja muita tapoja voi jäljitellä, ei välttämättä sitä murhatapaa! Riittäisikö? 😉 Rakasta vain lisää pilkkuja, minä voin lukea tuon uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...