Satu Kettunen ja Inka Nousiainen: Yökirja

Yökirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Odotukseni olivat jotain muuta, kun avasin Inka Nousiaisen ja Satu Kettusen Yökirjan. Ajattelin, että kyseessä on lasten yöllinen seikkailumatka ja tapahtumia, jotka ovat mahdollisia vain öisin. Kirjan sivuilla kohtasinkin yksinäisen Kuu-pojan, joka elää Oo La Laa -nimisen siskonsa ja bloggaavan yksinhuoltajaäitinsä kanssa ja kärsii aurinkoallergiasta.

Kuun maailma on öisin, sillä silloin voi suojautua pimeyteen. Eräällä yöllisellä reissullaan hän kohtaa surullisen Raa-tytön ja nämä kaksi ystävystyvät. Ystävyys auttaa Kuuta jaksamaan kaoottisen arjen läpi. Oo La Laa ei pysy hetkeäkään paikallaan ja haluaa isona sirkukseen töihin. Äiti taas on täystyöllistetty, sillä hän ompelee miehen mallisia Ystävä-nukkeja, joiden kysyntä on räjähtänyt käsiin. Inka Nousiaisen luoma tarina on mielikuvituksekas ja tarjoaa lapsen näkökulman nykymaailmaan.

Satu Kettusen värikäs ja eloisa kuvitus on teoksen parasta antia ja luo Kuun sinne tänne poukkoileville ajatuksille ja yöllisille maisemille eloisan taustan. Hieman surullinen ja arkirealistinen tarina olisi ehkä kuitenkin kaivannut kevennykseksi niitä yöllisiä seikkailuja. Tarinasta jäi sellainen olo, että se saattaa lopulta puhutella aikuista enemmän kuin lasta. Toisaalta yksinäisyys ja ystävyys ovat tärkeitä teemoja ja tarinan monitasoisuus johtaa yhdessä luettaessa varmasti mielenkiintoiseen keskusteluun aikuislukijan ja lapsikuuntelijan välillä.

Heidi V.

Kieleen ja kirjallisuuteen intohimolla suhtautuva Heidi Viherjuuri asuu ja työskentelee tällä hetkellä Saksassa. Innostuu tulevaisuuden klassikoista ja novelleista ja pitää kielitajuaan yllä lukemalla uutta kotimaista proosaa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...