Mauri Kunnas: Yökirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yökirja sukeltaa yön pimeyteen ja kertoo tiedonhaluisille lapsille, että mitä kaikkea yöllä tapahtuukaan. Öisin on yllättävän paljon elämää. Monet ihmiset tietenkin nukkuvat kotonaan ja näkevät unia, mutta aivan kaikki eivät kuitenkaan tee niin. Useissa ammateissa tarvitaan yötyöläisiä ja osa ihmisistä on harrastustensa (vaikkapa tähtien tarkkailun) takia muualla kuin kotona nukkumassa.

Oletan, että monia eri-ikäisiä lapsia kiinnostaa jossakin vaiheessa yöllinen elämä ja mitä tapahtuu, kun itse on nukkumassa. Tämä lastenkirjojen klassikko sopii luettavaksi kaikenikäisille lapsille sukupuolesta riippumatta. Kirja sopii hyvin myös aikuiseen makuun. Se on ajaton teos, joka jaksaa viihdyttää vuodesta toiseen uusia (ja vanhoja) lukijoita.

Kirjan tarina ja varsinkin kuvitus kestävät siis hyvin useamman lukukerran. Kuvista voi löytää joka aukeamalta erilaisia jänniä yksityiskohtia. Itse olen esimerkiksi pitänyt aina Herra Hakkaraisen etsimisestä, onneksi Kunnas on tehnyt myöhemmin Hakkaraisen unissakävelystä oman kokonaisen kirjan.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...