Mauri Kunnas: Mauri Kunnaksen Koiramäki

Mauri Kunnaksen Koiramäki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mauri Kunnaksen Koiramäki sisältää kolme alkuperäistä Koiramäki-aiheista kuvakirjaa yhteisniteenä.

Koiramäen talossa esittelee Koiramäessä asuvan väen. Kirja kertoo yleisesti elämästä 1800-luvulla, siinä esitellään maatalon töitä ja tavaroita. Koiramäen lapset kaupungissa kertoo Koiramäen lasten vierailusta serkkujen luona kaupungissa. Siellä elämä poikkeaa paljon heidän elämästään maaseudulla. Koiramäen talvi tapahtuu taas kotona maalla ja kirjassa esitellään talon väen talvipuuhia.

Historiallista kaunokirjallisuutta ja kuvakirjoja tehdään lapsille todella vähän. Pidän kuitenkin tärkeänä asiaa, että lapset voivat tutustua historiaan kirjojen avulla ja fiktion avulla se on huomattavasti hauskempaa. Tarinoissa täytyy silti olla faktat kohdallaan ja käsitykseni mukaan Kunnas onkin tehnyt kirjansa huolella. Koiramäki-kirjat esittelevät vanhaa aikaa hyvin. Niistä riittää luettavaa useammaksi kertaa eri-ikäisille lapsille, mutta kyllä kirjat ovat mielenkiintoista luettavaa myös aikuiselle.

Kirjojen kuvitus on Kunnaksen kirjoissa oleellinen osa tarinaa. Koiramäki-kirjoissa on ehkä vielä vähän yksinkertaisempi tyyli kuin monissa hänen uudemmissa kirjoissaan, mutta yksityiskohtia on kuitenkin riittävästi varsinkin kaupunkitarinassa. Tuntuu, että kirjojen värimaailmakin poikkeaa muista Kunnaksen kirjoista, että näissä olisi pienempi väriskaala eikä niin paljoa kirkkaita värejä.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...