Mauri Kunnas ja Tarja Kunnas: Koiramäen tarinat

Koiramäen tarinat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mauri Kunnaksen kirjat tuntuvat kestävän aikaa erinomaisesti. Koiramäen talossa, Koiramäen lapset kaupungissa ja Suuri urheilukirja olivat suuria suosikkejani aivan varhaislapsuudessani, ja nyt kun katselen uudestaan kohti Koiramäkeä, on viehätys lähes ennallaan. Niin paljon löydettävää on jokaisessa Kunnaksen kuvassa, niin paljon kiehtovaa tietoa ja historiaa. Siksi olenkin innoissani, kun nyt käsissäni on Koiramäen tarinat, viiden Koiramäki-kirjan yhteisnide, josta varmasti riittää omalle jälkikasvullenikin ajanvietettä ja sisällökästä hupia vielä vuosiksi eteenpäin.

Koiramäen tarinoiden kansien välistä löytyvät aiemmin julkaistut Koiramäen talossa (1980), Koiramäen lapset kaupungissa (1987), Koiramäen talvi (1988), Koiramäen joulukirkko (1997) sekä Koiramäen lapset ja näkki (2007). Ne vievät lukijan jonnekin Hämeen tai Varsinais-Suomen paikkeille 1800-luvun puolessa välissä. Kunnas on ottanut kirjoja varten pedantisti selvää siitä, miten elämä siihen aikaan kulki. Esipuheessaan hän kertoo, kuinka hän yllättyi siitä, kuinka kiehtovaa ja mukavaa lastenkirjojen tekeminen olikaan. Ja tämän tekemisen ilon ja lämpöisen huumorin hän kirjojensa sivuilla kerta toisensa jälkeen onnistuu myös välittämään.

Kuten todettua, vallankin varhaisemmat Koiramäki-kirjat olivat minulle jo entuudestaan läpikotaisin tuttuja, mutta ehkä jotain uuttakin löydettävää silti edelleen jäi. Koiramäen tarinoista ei ole mitään pahaa sanottavaa (no jaa, ehkä herra Hakkaraisen monta näyttäytymistä Koiramäen lapset ja näkki -kirjassa vähän ärsyttivät). Ne ovat edelleen kotimaisen lastenkirjallisuuden ehdotonta kärkeä. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Hannun haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...