Mauri Kunnas ja Tarja Kunnas: Kesä Koiramäessä

Kesä Koiramäessä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Edellisestä tyystin uudesta Koiramäki-kirjasta on jo tovi – se taitaa olla Koiramäen lapset ja näkki vuodelta 2007. Nyt on aiheena kesä (oli jo aikakin, Koiramäen talvihan ilmestyi jo 1988). Koiramäen lasten kaupunkilaistuttava Aukusti tulee Koiramäelle viettämään kesälomaa ja ohjelmassa onkin kaikenlaista maaseudun kesäpuuhastelua.

Pientä seikkailua ja jännitystäkin saadaan, kun rovasti vie lapset onkiretkelle saareen ja yllättävä ukkosmyrsky yllättää retkeilijät. Kaikki kääntyy siinäkin toki parhain päin ja saarella vietetystä yöstä huolimatta rovastikin ennättää seuraavana aamuna kirkkoon saarnaamaan.

Kirjassa opetetaan perinteiseen tapaan maatalousyhteisön perinteitä ja tehdään suomalaista luontoa tutuksi. Niin ne asiat muuttuvat – kirjassa muistetaan mainita eläimistä puhuttaessa, miten Koiramäen aikaan hirvet olivat kadonneet lähes kokonaan Suomesta. Nythän niitä taas riittää.

Hieno kirja, kuten Kunnaksen kirjoilla on ollut tapana olla.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...