Mauri Kunnas ja Tarja Kunnas: Kesä Koiramäessä

Osta kirja itsellesi

Edellisestä tyystin uudesta Koiramäki-kirjasta on jo tovi – se taitaa olla Koiramäen lapset ja näkki vuodelta 2007. Nyt on aiheena kesä (oli jo aikakin, Koiramäen talvihan ilmestyi jo 1988). Koiramäen lasten kaupunkilaistuttava Aukusti tulee Koiramäelle viettämään kesälomaa ja ohjelmassa onkin kaikenlaista maaseudun kesäpuuhastelua.

Pientä seikkailua ja jännitystäkin saadaan, kun rovasti vie lapset onkiretkelle saareen ja yllättävä ukkosmyrsky yllättää retkeilijät. Kaikki kääntyy siinäkin toki parhain päin ja saarella vietetystä yöstä huolimatta rovastikin ennättää seuraavana aamuna kirkkoon saarnaamaan.

Kirjassa opetetaan perinteiseen tapaan maatalousyhteisön perinteitä ja tehdään suomalaista luontoa tutuksi. Niin ne asiat muuttuvat – kirjassa muistetaan mainita eläimistä puhuttaessa, miten Koiramäen aikaan hirvet olivat kadonneet lähes kokonaan Suomesta. Nythän niitä taas riittää.

Hieno kirja, kuten Kunnaksen kirjoilla on ollut tapana olla.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...