Mauri Kunnas ja Tarja Kunnas: Pippendorfin kirjavat kummitukset

Pippendorfin kirjavat kummitukset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mauri Kunnas on Suomen suosituimpia nykylastenkirjailijoita. Hänen teoksiaan on myyty yli 10 miljoonaa ja hänen teoksiaan on käännetty 37 kielelle. Sen takia jokainen uusi Kunnaksen kirja tuntuu saavan suurta huomiota.

Pippendorfin kirjavat kummitukset esittelee alussa ihan tavallisen kummitusperheen. Perhettä johtaa matriarkaalinen mummo, joka on hyvin perinteinen kummitus. Hän on huomannut, että perheen lapset kulkevat reikäisissä lakanoissa, ja on ottanut tehtäväkseen ostaa heille uudet lakanat. Tiedossa nimittäin on perjantai 13. päivä, jolloin kummitukset pelottelevat muita ja pitävät suuren piknikin.

Sattumalta kuitenkin mummokummituksen paketti sisältääkin kirjavan liinan. Se ei perheen nuoria häiritse, vaan he kummittelevat se päällään. Sekös kummitusbongaajia innostaakin. Kirjavista lakanoista syntyykin vahingossa muotivillitys.

Kunnaksen teosten taika on yksityiskohdissa, jotka tukevat tarinaa. Tällä kertaa hauskin yksityiskohta on kaupungin poliisi, joka ei kummituksiin usko, vaikka on kahdesti hyvin lähellä nähdä itse kummituksen.

Kirjoissa toistuvat hahmot, kuten unissakävelevä Herra Hakkarainen on kanssa hyvin mietittyjä yksityiskohtia. Niiden bongaaminen on nuorille lukijoille hauskaa.

Mauri Kunnaksen Pippendorfin kirjavat kummitukset on laadukas lastenkirjan, jonka parissa viihtyy vanhempikin lukija.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...