Ted Forsström ja Kaj Korkea-aho: Zoo! Sydänkohtauksia

Sydänkohtauksia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sydänkohtauksia on suoraa jatkoa Zoo! Viraalit nerot -kirjalle. Kahdeksasluokkalainen Atlas nauttii asemastaan koulun johtokunnassa, vaikka siinä on rasittavatkin puolensa. Aina saa olla esimerkiksi vastailemassa kaikkien tyhmiin kysymyksiin.

Atlas sattuu moittimaan kouluruokaa julkisesti, suututtaen koulun keittäjän, joten Atlas löytää itsensä suunnittelemasta toiveruokaviikkoa koulun ruokalaan – helppo hommahan se on, sovittaa kaikkien toiveet ravitsemusvaatimuksiin ja tiukkaan budjettiin.

Siinä sivussa Atlas saa ihmetellä tyttöjä. Kuumaakin kuumempi Tessie kiinnittää Atlakseen huomiota, mikä saa aikaan vipinää, mutta samaan aikaan tunteet myllertävät myös Sarah-Lin kohdalla. Ja entäs sitten beigeäkin beigempi Felicia, jonka kanssa Atlas joutuu hengailemaan johtokuntakomennuksen vuoksi?

Kaikenlaista ainesta, eikä siinä vielä kaikki. Sydänkohtauksia on edeltäjänsä tavoin kirjeromaani, Atlas tilittää tapahtumia sähköposteissa kaukomaille muuttaneelle ystävälleen Elliotille. Formaatti toimii yhä ja kirja on edelleen Pentti Otsamon hauskasti kuvittama.

Huumori on paikkapaikoin matalaotsaista, mutta varmasti ihan sopivasti yläkoululaiseen makuun. Edeltäjänsä tavoin tätä on helppo suositella, kirja on sen verran kevyttä luettavaa, että vähän heikommatkin lukijat pärjäävät. Kyseenalaisen tasoista huumoria riittää sen verran, että naurut on luvassa moneen kertaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 194 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...