Leena Krohn: Tainaron : Postia toisesta kaupungista

Tainaron

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Leena Krohnin läpimurtoteos on kirjeromaani, jonka kertoja lähettää ystävälleen kirjeitä Tainaronin kaupungista. Ystävä ei vastaa, mutta se ei estä kirjoittamasta kirjeitä, joissa kuvaillaan ihmeellisen Tainaronin paikkoja ja asukkaita. Tainaronin asukkaat ovat hyönteisiä, mutta piirteiltään sittenkin hyvin inhimillisiä.

Kirja on lyhyt, vain noin 120 sivua, ja koostuu 28 lyhyestä kirjeestä. Niiden aikana ehtii hyvin tapahtua muutoksia, kehitystä. Kertojan näkemys Tainaronista kehittyy ja kypsyy, samoin suhde sen asukkaisiin. Kirjeet ovat pohdiskelevia, filosofisia, runollisia. Kirja on nopeasti luettu, mutta siihen tekee mieli vielä palata ja ihmetellä kirjeistä piirtyvää Tainaronia.

Tainaronista ilmestyi muutama vuosi sitten uusi, tekijän tarkastama laitos. Uudessa laitoksessa on kaksi kirjettä, joita alkuperäisessä ei ole. En tiedä varmaksi, vaan arvelen, että ne ovat samat, jotka löytyvät Leena Krohnin Tainaron-sivuilta.

Kirja ilmestyi joku vuosi sitten myös englanniksi, saaden varsin haltioituneen vastaanoton. Muun muassa Jeff VanderMeer on hehkuttanut Tainaronia, mikä ei VanderMeerin oman tuotannon valossa ole suurikaan yllätys. Krohn onkin kirjoittanut jo yli 20 vuotta sitten varsin vakuuttavaa uuskummaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...