Doris Lessing: Shikasta : Asia: Kolonisoitu planeetta 5

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan koko nimi Canopus Argossa: Arkisto – Asia: Kolonisoitu planeetta 5 Shikasta. Henkilökohtaisia, psykologisia, historiallisia dokumentteja. Vierailijana planeetalla: Johor (George Sherban) Lopun aikojen 87. lähettiläs (aste 9). kertoo varsin tiiviisti mistä kirjassa on kyse. Se on valikoima Canopuksen arkistosta löytyviä Shikastaa käsitteleviä dokumentteja, ennen kaikkea Johorin alias George Sherbanin näkökulmasta. Tästä seuraa se, ettei kirja kerro tapahtumia perinteisen romaanin tapaan, vaan lähestymistapa on enemmän tietokirjallisuuden kaltainen.

Ei kuitenkaan syytä huoleen – ajoittaisesta kuivuudestaan huolimatta Shikasta on varsin kiinnostava kirja, varsinkin kun planeetan oikean luonteen ymmärtää. Tieteiskirjallisuuden maailmoissa liikutaan, selvästikin, mutta itse asiassa suurin osa kirjasta on aika kipakkaa kritiikkiä Maassa vallitsevaa maailmanjärjestystä kohtaan. Minulle kirjan yhteiskunnallinen sanoma sopi mainiosti, joskin minun mielipiteitäni kirja ei muuttanut – suhtaudun jo alunperinkin varsin negatiivisesti asioiden nykyiseen tilaan.

Kirjan loppupuoli, joka käsittelee Johorin matkoja George Sherbanina oli mielestäni jollain tapaa vähemmän vetoavampi kuin kirjan alkuosa, jossa oli enemmän uutta, tuntematonta ja lukemaan houkuttelevaa. Siitä huolimatta kirja jaksoi kiinnostaa loppuun asti, ja odotan mielenkiinnolla miten sarja jatkuu.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...