Sami Karjalainen: Suomen sudenkorennot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kukapa ei sudenkorentoa tietäisi. Kuvataanhan sitä monesti herkkyyden, kesän tai elämän hetkellisyyden symbolina. Sudenkorento ei tosin ole niin lyhytikäinen kuin luullaan, sillä toukkavaihe kestää keskimäärin pari vuotta ja aikuistenkin elämä kuukausia. Sami Karjalaisen upea teos kertoo tämän ja paljon muuta kasvattaen lukijan sudenkorentotietämystä huimasti.

Suomessa tehdään paljon hienoja luontokirjoja, joissa tieto ja visuaalisuus yhdistyvät. Suomen sudenkorennot kuuluu tähän ryhmään. Siinä esitellään tuntomerkkeineen kaikki Suomessa tavatut sudenkorennot sekä lähialueiden lajit. Lisäksi on tarjolla mm. määritystauluja, valokuvausvinkkejä ja yleistietoa. Tiesitkö, että sudenkorennot ovat eläneet fossiililöydösten perusteella maapallolla jo noin 325 miljoonaa vuotta sitten, kun Homo Sapiens tavattiin vasta noin 0,4 miljoonaa vuotta sitten? Tai että sudenkorentojen parittelu kestää lajista riippuen muutamista sekunneista tunteihin.

Kirjan kannessa tervehtii silmiin katsova punatytönkorentonaaras. Tämä antaakin viitteen siitä, että kyseessä on myös näyttävä valokuvateos. Komeita kuvia on paljon, esimerkiksi sivun 70 sirukeijukorennot ja sivun 101 sulkakoipikorennot ansaitsevat erikoismaininnan.

Suomen sudenkorennot ilmestyi alun perin vuonna 2002 ja tänä vuonna ilmestyneeseen uuteen versioon innoitti suuri kysyntä sekä lisääntynyt tietomäärä. Suosittelen teosta lämpimästi, jos sudenkorentojen maailma sekä kauniit kuvat kiinnostavat.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...