Sami Karjalainen ja Jussi Murtosaari: Hämmästyttävät hyönteiset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hämmästyttävät hyönteiset esittelee kotimaisten hyönteisten ihmeellistä maailmaa upeiden valokuvien voimalla. Tekijöinä on kaksi Suomen eturivin hyönteisiin erikoistunutta valokuvaajaa, Sami Karjalainen ja Jussi Murtosaari. Kumpikaan ei ole ensimmäistä kertaa asialla, Karjalainen on tehnyt aiemmin muun muassa kehutun Neidonkorennot-kirjan ja Murtosaarelta ilmestyi alkuvuodesta Luontokuvaajan Suomi -opas.

Tämä kirja sisältää runsaan kattauksen hyönteisiä esitteleviä valokuvia. Kuvissa käytetään erilaisia tekniikoita: on mikroskooppiobjektiivien kanssa otettuja superlähikuvia, mutta myös kentällä napsittuja toimintaotoksia. Kuvien taustalla on tuntikausien taustatyö ja huolellinen perehtyneisyys aihepiiriin.

Kirjan tekstit kertovat hieman lajeista ja vähän kuvaamisesta; kovin syvällisiä juttuja ei ole, vaan pääpaino on selvästi valokuvilla. Hauskana bonuksena kirja on kaksikielinen, eli tekstit ovat myös englanniksi. Se tekee Hämmästyttävät hyönteiset -kirjasta mainion lahjakirjan vaikka Suomen luonnosta kiinnostuneille ulkomaalaisille vieraille. Kaikkien hyönteisten ja luontokuvien ystävien kannattaa vähintään selailla kirja läpi kirjastossa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 097 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...