Sami Karjalainen: Suomen hyppyhämähäkit

Suomen hyppyhämähäkit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hei, tuossa seinällä on pieni hämähäkki. Ei kun ei sittenkään, sehän hyppäsi. Vai onko sittenkin – onpa hieno! Hyppyhämähäkkejä löytää melko helposti kun osaa etsiä oikeasta paikasta, mutta tarkasti niitä on vaikeampi päästä katsomaan. Sami Karjalaisen kirja esittelee Suomen hyppyhämähäkit ainutlaatuisin kuvin.

Jos Karjalaisen aiemmat teokset kuten Neidonkorennot ja Rantojen hyönteiset ovat esitelleet uskomattomia hyönteiskuvia niin tämä ei jää yhtään jälkeen. Etenkin lähikuvat silmistä ovat sellaisia, että Star Warsin tai Taru Sormusten herran -kirjan hahmot jäävät näyttävyydessä toiseksi. Kannen kehotus Katso silmiin ja ihastu! on paikallaan. Karjalainen kertoo myös tuttuun tapaansa kuinka kirjan kuvat ovat otettu.

Esipuheessa tekijä kertoo kirjalleen kaksi tavoitetta eli suomalaisten hämä­häkkikammon lieventämisen ja hyppyhämähäkkien lajimäärityksen helpotta­misen. Ihmetellä täytyy, jos pienet ja ilmeikkäät hyppyhämähäkit herättävät kammoa. Määritykseen kirja antaa kuvien ja lajien perustietojen avulla hyvän pohjan. Esimerkiksi elinympäristö eli käytännössä havaintopaikka on hyvä huomioida, kun alkaa miettiä mikä laji voisi olla kyseessä.

Suomen hyppyhämähäkit toimii niin määritysoppaana, tietokirjana kuin kuvakirjana.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...