Juri Nummelin (toim.): Tuhansien zombien maa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Antologia, alaotsikkonaan Tarinoita elävistä kuolleista ja Suomesta. Suomalainen zombikirjallisuus on ollut tähän mennessä lähes olematonta. Nyt tämäkin puute on ansiokkaasti korjattu. Antologia Tuhansien zombien maa sisältää yksitoista zombietarinaa, jotka sijoittuvat Suomeen. Osa novelleista on ilmestynyt aikaisemmin muun muassa Usvassa, Järkyttävissä tieteistarinoissa sekä Jännityslukemistossa. Kirjassa on myös toimittajan hyvä esipuhe, joka kannattaa lukea jo historiallisessakin mielessä.

Novelleissa riittää erilaista ja todella tappavaa luettavaa. Tarjolla on zombien hyökkäyksiä ja valloituspyrkimyksiä, mutta myös surullisia, yksinäisiä ja kaipaavia zombeja, jotka eivät sovellu vallitsevan yhteiskunnan normeihin. Tapahtumia riittää mm. sisällissodasta, armeijasta, maaseudun ja kaupungin vastakkainasettelusta, parisuhdeväkivallasta, syrjäytymisestä — kaikissa suomalaisille läheisistä asioista… Viiltävää, kammottavan huvittavaa ja pahimmillaan liikuttavaa kerrontaa.

Osa tarinoista on puhtaita kauhunovelleja, osa taas sisältää enemmän scifimäisiä piirteitä. Yhteistä on kuitenkin zombit, ovat ne sitten millaisia tai mistä tahansa. Kuolettavia joka tapauksessa. Keinot, tapahtumapaikat ja kertojat vaihtuvat, zombi on ja pysyy. Mukana on siis perinteisiä zombeja, mutta myös yhteiskunnallista ironiaa sekä hulvatonta menoa ympäri maan, myös avaruudessa.

Itse pidin eniten kirjan aloittavasta Miina Supisen mininovellista Miten se ihmisen tappaa sen herkullisen kielen, tavallaan ajankohtaisuuden sekä erittäin luontevan kerronnan vuoksi. Harri Erkin Olisi edes sinappia viehätti myös, ei vähiten siksi, että kierrätys on kätevä ja monipuolinen tapa. Tuomas Salorannan Äidin talossa päättää kokoelman ja jättää pohtimaan erinäisiä ajankohtaisia aiheita. Itse asiassa, kaikki olivat taidokkaita novelleja, nämä jäivät ehkä parhaiten itselleni mieleen ensilukemalla.

Uusi aluevaltaus kotimaisessa kauhukirjallisuudessa, kokonainen kirja zombeista! Suosittelen kauhusta sekä scifistä ja kirjallisuuden eri alalajeista kiinnostuneille. Nautinnollisia ja yllätyksellisiä lukuhetkiä — ja olkaahan varovaisia illalla siellä ulkona liikkuessanne!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...