Juri Nummelin (toim.): Sadan vuoden unet : Satuja aikuisille

Sadan vuoden unet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Satujen historia on monipuolinen, eivätkä sadut ole mitenkään yksiselitteisesti lasten juttu. Tässä kokoelmassa joukko tuttuja kirjailijoita on tarttunut perinteisiin satuihin ja tehnyt niistä uusia, aikuisille tarkoitettuja versioita.

Osa on modernisoitu, osa taas katselee muuten vain vinosti lähdemateriaaliaan. Taustalla on Grimmin satuja, Aisopoksen eläinsatuja ja hölmöläistarinoita. Enimmäkseen kyse on tutuista saduista, useimmat lukijat tunnistavat varmasti useimmat sadut, mutta on joukossa muutama vähän erikoisempikin valinta.

Kokoelmaan mahtuu monta hyvää satua. Johanna Sinisalo siirtää Hannun ja Kertun nokkelasti nykyaikaan sadussaan Hantta ja Kertsi. Marika Riikosen Tuhkimo-muunnelma Lasikenkä näyttää tarinan prinssin näkökulmasta. Markus Harjun Pieni mies, muodoltaan väärä kuvaa hauskasti ne tositapahtumat, joista Tittelintuure-satu olisi voinut saada alkunsa.

Aikuisille satujen ystäville Sadan vuoden unet on mainiota luettavaa. Kyllä näistä osan lapsillekin lukisi, mutta enimmäkseen satujen kohderyhmä on vankasti aikuisissa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...