Juri Nummelin (toim.): Sadan vuoden unet : Satuja aikuisille

Sadan vuoden unet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Satujen historia on monipuolinen, eivätkä sadut ole mitenkään yksiselitteisesti lasten juttu. Tässä kokoelmassa joukko tuttuja kirjailijoita on tarttunut perinteisiin satuihin ja tehnyt niistä uusia, aikuisille tarkoitettuja versioita.

Osa on modernisoitu, osa taas katselee muuten vain vinosti lähdemateriaaliaan. Taustalla on Grimmin satuja, Aisopoksen eläinsatuja ja hölmöläistarinoita. Enimmäkseen kyse on tutuista saduista, useimmat lukijat tunnistavat varmasti useimmat sadut, mutta on joukossa muutama vähän erikoisempikin valinta.

Kokoelmaan mahtuu monta hyvää satua. Johanna Sinisalo siirtää Hannun ja Kertun nokkelasti nykyaikaan sadussaan Hantta ja Kertsi. Marika Riikosen Tuhkimo-muunnelma Lasikenkä näyttää tarinan prinssin näkökulmasta. Markus Harjun Pieni mies, muodoltaan väärä kuvaa hauskasti ne tositapahtumat, joista Tittelintuure-satu olisi voinut saada alkunsa.

Aikuisille satujen ystäville Sadan vuoden unet on mainiota luettavaa. Kyllä näistä osan lapsillekin lukisi, mutta enimmäkseen satujen kohderyhmä on vankasti aikuisissa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...