Sari Peltoniemi: Miehestä syntynyt ja muita satuja aikuisille

Osta kirja itsellesi

Sadut mielletään lasten jutuksi, mutta se ei ole koko totuus asiasta. Esimerkiksi Grimmin veljesten keräämät sadut olivat alunperin aikuisten kertomuksia, jotka käsittelivät julmia asioita raaoista näkökulmista. Pahat äitipuolet, esimerkiksi, olivat alunperin äitejä, mutta Grimmit vaihtoivat äidit äitipuoliksi, koska lapsien oli helpompi hyväksyä paha äitipuoli kuin kamala äiti (näin kertoo Wikipedia).

Sittemmin saduista on tullut lasten yksinoikeutta. Miehestä syntynyt on kuitenkin kokoelma aikuisten satuja. Sari Peltoniemi ei herkuttele väkivallalla, raakuuksilla, seksillä ja insestillä kuten perinteiset aikuisten sadut, mutta ruumiita tulee, paha saa palkkansa ja tarinat liikkuvat selvästi aikuisten maailmassa.

Mainio kokoelma tämä joka tapauksessa on. Tarinat käsittelevät tunnettuja perusteemoja, totutuilla keinoilla, mutta ovat silti raikkaita, kiinnostavia ja hauskojakin. Miehestä syntynyt on mukava pieni kirjallinen välipala.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Monesti ihmettelen mihin meidän pieni kirjasto saa mahtumaan kaikki kirjansa. Ja miten löytävät varastoistaan toivomiani, jopa poistettuja kirjoja. Tämä kuitenkin löytyy ihan hyllyltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...