Sari Peltoniemi: Miehestä syntynyt ja muita satuja aikuisille

Miehestä syntynyt

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sadut mielletään lasten jutuksi, mutta se ei ole koko totuus asiasta. Esimerkiksi Grimmin veljesten keräämät sadut olivat alunperin aikuisten kertomuksia, jotka käsittelivät julmia asioita raaoista näkökulmista. Pahat äitipuolet, esimerkiksi, olivat alunperin äitejä, mutta Grimmit vaihtoivat äidit äitipuoliksi, koska lapsien oli helpompi hyväksyä paha äitipuoli kuin kamala äiti (näin kertoo Wikipedia).

Sittemmin saduista on tullut lasten yksinoikeutta. Miehestä syntynyt on kuitenkin kokoelma aikuisten satuja. Sari Peltoniemi ei herkuttele väkivallalla, raakuuksilla, seksillä ja insestillä kuten perinteiset aikuisten sadut, mutta ruumiita tulee, paha saa palkkansa ja tarinat liikkuvat selvästi aikuisten maailmassa.

Mainio kokoelma tämä joka tapauksessa on. Tarinat käsittelevät tunnettuja perusteemoja, totutuilla keinoilla, mutta ovat silti raikkaita, kiinnostavia ja hauskojakin. Miehestä syntynyt on mukava pieni kirjallinen välipala.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...