Sari Peltoniemi: Suomu

Suomu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Oona kävelee raivossaan kihisten järveen vaatteet päällä ja lähtee uimaan, niin pitkälle kuin jaksaa. Vedessä jokin raapaisee Oonaa, mutta tämä ei huomaa sitä, tai ei välitä. Kun Oona pääsee vastarannalle, maailma on muuttunut ja vaikuttaa aivan kummalliselta. Aivan kuin Oona olisi palannut ajassa taaksepäin…

Aivan niin helpolla Oona ei kuitenkaan pääse. Presidenttinä on J.K. Paasikivi ja maisemasta on kadonnut joukko tuttuja, uusia rakennuksia, mutta muutkin asiat ovat jotenkin vinosti. Kenkätehtaan hallitseman pikkupaikkakunnan tunnelma on suorastaan ahdistava.

Jännä kirja tämä Suomu. Aikamatkailun lisäksi tarjoillaan vaihtoehtohistoriaa ja kevyttä kauhutunnelmaa. Samalla rakennellaan mielenkiintoisia henkilökuvia, kun Oona pitää yhteyttä isäänsä, teksti puhuttelee Oonan isää ja Oona kirjoittaa tälle kirjeitäkin. Toinen kiinnostava henkilö on Jari, toinen aikamatkaaja.

Tarina on melko lyhyt ja tiivis, eikä selittele liikaa. Vaihtoehtoista historiaa ei kerrata pitkällisesti, siihen lähinnä viittaillaan silloin tällöin. Loppuratkaisu on lopulta nopea, ehkä turhankin nopea, mutta kirjasta jäi kuitenkin jäljelle hyvä mieli.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...