Sari Peltoniemi: Kissataksi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Juho hiippailee mummon puutarhassa, omenavarkaissa ja vakoilemassa mummoa ja tämän kissoja. Juho jää kuitenkin kiinni, kun yksi kissoista huomaa hänet. Mummo ottaa Juhon kuulusteluun, mutta päästää tämän lähtemään ilman rangaistusta, vaikka kissat sellaista kuulemma vaativatkin. Mutta kissat haluavat, että Juho tulee uudestaan käymään seuraavana päivänä.

Kissat tarvitsevat Juhon apua. Sirkka-mummoa surettaa aina silloin tällöin edesmennyt mies, Valentin. Kissat aikovat etsiä mummolle seuraksi talonmiehen, joka hoitaa talon kunnossapitohommat mummon puolesta. Juhon tehtäväksi tulee kissataksin osa: hänen on kuljetettava kissat kaupungin laitamille ja haettava ne sitten viikon kestäneen etsintäretken jälkeen takaisin.

Juhon ei auta kuin suostua, etenkin kun mummo lupaa hänelle palkkion. Kissojen kuljettaminen onkin itse asiassa ihan hauskaa, vaikka siinä oma jännityksensä onkin. Tuntuu vain pahalta jättää kissat oman onnensa nojaan ja palata vasta viikon päästä hakemaan.

Kissataksin tehtävissä Juho tutustuu myös mukavaan punkkarityttö Virsuun ja oppii kaikenlaista uutta ja mielenkiintoista kissoista. Kissataksin tehtävä onkin aikamoinen seikkailu.

Kissataksi on hauska lastenkirja. Olen lukenut aiemmin Sari Peltoniemen nuortenkirjoja ja pitänyt lukemastani, ja tämä enemmän lapsille suunnattu kirja on myös oivallinen. Kirja on vähän jännittävä ja kovin lämminhenkinen ja hieman taianomainen. Kissoista ja eläimistä pitäville se on erityisen sopivaa luettavaa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...