Marja Lappalainen ja Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto : Pentukirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sarjatulta piereskelevä Ilves ja muut huonosti käyttäytyvät metsäneläimet ovat luonteestaan huolimatta nuoria. Tähän aiheeseen Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen sukeltavat Kamala luonto -albumillaan Pentukirja. Pentukirjasta on julkaistu ensimmäinen versio vuonna 2016.

Tavanomaisista osista poiketen Pentukirja ei ole strippikokoelma, vaan kyseessä on ytimekäs, kolmekymmentäsivuinen satu siitä, miten eläinystävykset kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa.

Kuten oikeassakin elämässä, ystävyydet lähtevät liikkeelle sattumista. Ilves sattuu syömään kärpässieniä ja Kärppä päättää auttaa häntä. Yhdessä he törmäävät yksi kerrallaan toisiin eläimiin ja näiden välille muodostuu side. Kertojana toimii pöllö, joka osaa alleviivata kirjan ystävyysteeman.

Nuoret eläimet ovat uskomattoman söpösti piirrettyjä. Niitä katselee enemmän kuin mielellään. Hahmot eroavat selvästi strippisarjakuvan vanhemmista versioistaan, mutta niiden luonteista voi hyvinkin kuvitella kasvavan strippisarjakuvan hahmot.

Kokonaisuutena Pentukirja on hieman erikoinen kokonaisuus. Se on kovin kaukana sarjan perussisällöstä ja siten se ei ehkä iske sarjakuvan tavallisiin lukijoihin. Tarkoitetuksi kohderyhmäksi saturakenteen takia nousevat lapset, joskin aikuisen pitää ehdottomasti olla mukana selittämässä esimerkiksi, ettei kärpässieniä saa missään nimessä syödä.

Kamala luonto : Pentukirja on hyvä esimerkki siitä, miten sarjan perusasetelmasta pystyy kääntämään esiin uusia puolia. Se herättää kysymyksen, näemmekö joskus Kamalaa luontoa strippimuodossa, jossa päätähtinä ovat supersöpöt nuoret eläimet.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 189 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...