Marja Lappalainen ja Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto : salatut eläimet

Kamala luonto: salatut eläimet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomen luontoon sijoittuvan Kamala luonto -albumi piristi lukijoitaan alkusyksystä. Ilveksen, Kärpän, ja muiden metsän eläinten elämää on seurattu jo parinkymmenen albumin verran. Monelle sarjakuva on tuttu sanomalehdistä ja onpa sarjakuva päässyt julkaistuksi myös muualle Pohjoismaissa.

Sarjakuva kuvaa metsän eläinten elämää ja näiden huolia. Eläimiä on sarjaan kertynyt aikamoinen kaarti, ja jokaisella on oma syvällinen persoonansa. Majava on varsin introvertti, mutta siten samalla hyvin yksinäinen, Hirvi optimistinen, mutta huono-onninen ja Kettu… no Ketusta on melkein parempi olla sanomatta sanaakaan. Sarjan keskeisimmät hahmot ovat Ilves ja Kärppä, jotka alkavat olla hyväksyneet kohtalonsa ikuisina poikamiespetoeläiminä.

Sarjakuvakokoelmasta toiseen on vaikea löytää uutta sarjasta, jonka asetelma ei liiku mihinkään. Tällä kertaa kokoelmassa Ilves kenties on masentuneempi kuin aiemmin ja hänen suhteensa Kärppään on koetuksella, koska heillä on paljon eripuraa. Pohjimmiltaan kaverukset kuitenkin tarvitsevat toisensa ja eripurankin kanssa pystyy elämään. Mikäli on yksin, ei ole ketään nauramassa pieruvitseillesi.

Salatut eläimet oli syksyn synkkyyttä mukavasti pois vievä kirjanen. Kokoelman parissa viihtyi hyvin. Sarjan seuraava osa onneksi ilmestyy kuitenkin jo ensi keväänä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...