Marja Lappalainen ja Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto : Ystävyyskirja

Ystävyyskirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Harva sarjakuva on Suomessa lyönyt yhtä hyvin lävitse kuin Jarkko Vehniäisen ja Marja Lappalaisen Kamala luonto. Sarjaa julkaistaan sekä vuosittaisina kokoelmina kuin myös tietyn hahmoon keskittyvinä albumeina. Ystävyyskirja on samaa kokoa kuin yksittäisten hahmojen albumit.

Kamalassa luonnossa on joukko metsäneläimiä, jotka ovat pelottavan inhimillisiä. Heihin voi helposti yhdistää niin omia kuin tuntemisensa ihmisten ominaisuuksia. Metsäneläimistä yksikään ei ole järin välkky: Ilves ja Kärppä piereskelevät toistensa päälle kilpaa, Majava saattaa vollottaa pienestäkin asiasta ja Ketusta on yhä parempi olla sanomatta yhtään mitään.

Ystävyys on luonnollisesti hyvä aihepiiri sarjakuva-albumille. Itselleni olisi ollut vaikeuksia valita strippejä tähän kokoelmaan, koska itselle Kamala Luonto on juuri tarinoita oudoista ystävyksistä. Kokoelma on myös vahvempi siksi, että kun sarjakuvat eivät keskity vain yhteen hahmoon, tulee vitsien välille enemmän vaihtelua. Tietyt hahmot kun keskittyvät sarjakuvassa tietynlaiseen huumoriin.

Ystävyyskirjassa eniten ruutuaikaa tuntuu saavan sarjan alkujäsenet Ilves ja Kärppä. Se saattaa siksi iskeä erityisesti sarjakuvaa pitkään seuranneille. Se on mainio piriste pimeisiin aamuihin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...