Marja Lappalainen ja Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto : Täyttä elämää

Täyttä elämää

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kamala luonto on Jarkko Vehniäisen ja Marja Lappalaisen strippisarjakuva, joka on monille tuttu eri sanomalehdistä. Sen tarina alkoi jo vuonna 2001 ja on levinnyt myös muihin pohjoismaihin. Täyttä elämää on sarjan 27. albumi ja 14. iso albumi. Kamala luonto lieneekin Fingerporin jälkeen tiuhimpaan tahtiin ilmestyvä strippisarjakuvasarja.

Kamalaa luontoa ilmestyy kahdessa eri formaateissa, yleiskokoelmissa (kuten Täyttä elämää) ja hahmoon tai aihepiiriin rajatuissa minikokoelmissa. Näistä oma suosikkini on yleiskokoelmat, koska ne hyödyntävät sarjan rikasta hahmogalleriaa paremmin, jolloin vitsit ovat tuoreempia.

Täyttä elämää seuraa eri metsän eläinten elämää, näiden miettiessä muun muassa elämän lyhytaikaisuutta ja omia ominaisuuksiaan. Jokainen metsäneläin tuo mukanaan oman persoonallisuutensa ja näihin on lukijan helppo samaistua. Kunhan ei samaistu Kettuun, joka on ihastuttavan latvasta laho (ja luultavasti sisältää lukuisasti loisia).

Albumin stripit ovat vuodelta 2020. Vaikka kokoelmalla ei ole varsinaista teemaa, pääsevät metsän jänikset kaikista eniten ääneen. Näillä riittääkin asiaa, muun muassa parisuhteista.

Vaikka sarjakuva on ilmestynyt varsin pitkään, tuntuvat sen jutut yhä tuoreilta. Kokoelma jaksaa naurattaa ja on parhaimmillaan lyhyinä muutaman stripin annoksina vaikkapa päivän aloitukseksi.

Täyttä elämää on ensiluokkainen sarjakuva-albumi ja omiaan vaikka heille, jotka kaipaavat synkkään talveen piristystä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...