Max Brallier: Maailman viimeiset tyypit : Zombiparaati

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Netflix-sarjanakin käynnistyvä Maailman viimeiset tyypit -nuortenkirjasarja on rantautunut suomeen. Zombiparaati on sarjan toinen osa.

Maailman viimeisissä tyypeissä maailma on loppunut. Valtaosa ihmisistä on muuttunut zombeiksi. Pieni joukko toistensa löytäneitä nuoria kuitenkin on yhä elossa ja ajautunut seikkailemaan. Päähenkilö on Jack Sullivan, joka toimii jossain määrin joukon johtajana. Hän kantaa suuresti huolta ystävistään, arvostaa roskaruokaa ja suhtautuu sangen tyynesti maailmanloppuun.

Zombit eivät ole kuitenkaan ainoat hirviöt, joita päähenkilöiden täytyy väistellä. Esimerkiksi paikallisessa ostoskeskuksessa pyörii jättiläismäinen mato ja hirviöitä löytyy lisää aina tarinan tarpeen vaatiessa.

Käännöstyö Zombiparaatissa on ollut varmaankin aika vaikeaa. Kirjasta nimittäin huokuu alkuperäiskieli vahvasti läpi. Tämä lienee kuitenkin tarkkaan mietitty tyyliseikka, sillä kyseisen kaltaiset heitot ovat sarjan ideoiden ydin.

Kirja myöskin toistaa hieman turhankin paljon muutamia teemojaan. Näistä esimerkiksi päähenkilön kavereiden menettämisen pelko tulee turhan usein esiin. Ehkä kyse on siitä, että kirja on suunnattu nuoremmille lukijoille, mutta en usko, että se on heillekään tarpeellinen tehokeino.

Douglas Holgaten kuvitus on hyvää. Kirja nuorista selviämässä maailmanlopusta voisi olla paljon synkempää luettavaa, mutta sarja onnistuu olemaan sekä kevyt että hauska, ilman että se tuntuu teennäiseltä.

Maailman viimeiset tyypit : Zombiparaati on toimiva nuortenkirja. Se on helposti lähestyttävä ja sopii varmasti myös erityisesti niille, joita lukeminen ei tavallisesti innosta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...