Tiina Puputti: Valo ja valaisu : Henkilökuvaus studiossa ja miljöössä

Valo ja valaisu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Valo ja valaisu on opas henkilökuvaukseen. Nimensä mukaisesti sen pääpaino on valossa, mutta pelkän valaisuohjeistuksen lisäksi käsitellään sommittelua ja valokuvailmaisua ylipäätään.

Kirja on varsin perinpohjainen selitys aiheesta, eikä sovellu aivan aloittelijoille. Kirjan parasta kohderyhmää ovatkin kokeneet kuvaajat, jotka haluavat syventää tietojaan henkilökuvien valaisusta. Kirja sopii sekä perusteet osaaville harrastajille että ammattilaisille.

Kohderyhmästä puhuu paljon se, että kirjan esimerkeissä käytetään lähes yksinomaan studiovaloja. Toki ohjeet ovat sovellettavissa edullisemmille salamavaloille ja valaisun periaatteet ovat samat, mutta tämä ei ole mikään yhden salaman strobistien kirja, vaan tarkoitettu kuvaajille, joita varustepaljous ei hirvitä: kuvissa on useita valoja ja paljon valonmuokkaajia.

Kirja on perusteellinen, valaisuratkaisut on havainnollistettu selkeillä kaavioilla ja opastavaa kuvitusta on paljon. Plussaa tulee myös siitä, ettei jokainen esimerkki ole onnistunut täydellisesti. Esimerkeissä on tehty pieniä virheitä, jotka on osoitettu tekstissä – joskus virheistä oppiminen on helpompaa, kun virhe havainnollistetaan tekemällä se.

Jos kameran käyttö sujuu jo hyvin ja valokalustoon investoiminen kiinnostaa, Valo ja valaisu antaa hyviä ohjeita valojen käyttämiseen henkilökuvauksessa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...