Tiina Puputti: Pose : Mallin asento ja ohjaaminen henkilökuvauksessa

Osta kirja itsellesi

Jos olet kiinnostunut muotokuvauksesta, tähän kirjaan kannattaa tutustua. Pose opettaa rakentamaan näyttäviä ja toimivia muotokuvia, joiden viesti välittyy katsojalle selvänä.

Kirja käsittelee muotokuvan toteutuksen suunnitelmasta kuvaamiseen: kuvan viestin suunnittelemisen, kuvauspaikan ja rekvisiitan, valaistuksen ja mallin ohjaamisen. Kirjassa on viisitoista kuvausprojektia, jotka kattavat ne tavallisimmat muotokuvan alalajit, joita valokuvaaja kohtaa. Projektit esitellään yksityiskohtaisesti ja jokaisessa on useita eri kuvia, jotka tuovat aiheeseen erilaisia lähestymistapoja.

Pose on samanhenkinen kuin Tiina Puputin edellinen teos Valo ja valaisu, tätäkään en aivan aloittelijoille suosittelisi. Perusteet hallitseva kuvaaja saakin tästä sitten vankan pohjan, jolle rakentaa omaa osaamistaan. Mitään kevyttä käsisalamavirittelyä kirjassa ei harrasteta: yhdestä kuvasta laskin 30 eri valaisinta ja siihen valonmuokkaimet vielä päälle. Parilla käsisalamalla operoiva kavereitaan kuvaava harrastelijakin hyötyy kuitenkin Puputin neuvoista, mitä esimerkiksi mallin ohjaamiseen ja kuvauskohteen asentoihin tulee.

Vakavasti aiheesta kiinnostuneille Posea on helppo suositella.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...