Tiina Puputti: Valo ja valaisu : Henkilökuvaus studiossa ja miljöössä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Valo ja valaisu on opas henkilökuvaukseen. Nimensä mukaisesti sen pääpaino on valossa, mutta pelkän valaisuohjeistuksen lisäksi käsitellään sommittelua ja valokuvailmaisua ylipäätään.

Kirja on varsin perinpohjainen selitys aiheesta, eikä sovellu aivan aloittelijoille. Kirjan parasta kohderyhmää ovatkin kokeneet kuvaajat, jotka haluavat syventää tietojaan henkilökuvien valaisusta. Kirja sopii sekä perusteet osaaville harrastajille että ammattilaisille.

Kohderyhmästä puhuu paljon se, että kirjan esimerkeissä käytetään lähes yksinomaan studiovaloja. Toki ohjeet ovat sovellettavissa edullisemmille salamavaloille ja valaisun periaatteet ovat samat, mutta tämä ei ole mikään yhden salaman strobistien kirja, vaan tarkoitettu kuvaajille, joita varustepaljous ei hirvitä: kuvissa on useita valoja ja paljon valonmuokkaajia.

Kirja on perusteellinen, valaisuratkaisut on havainnollistettu selkeillä kaavioilla ja opastavaa kuvitusta on paljon. Plussaa tulee myös siitä, ettei jokainen esimerkki ole onnistunut täydellisesti. Esimerkeissä on tehty pieniä virheitä, jotka on osoitettu tekstissä – joskus virheistä oppiminen on helpompaa, kun virhe havainnollistetaan tekemällä se.

Jos kameran käyttö sujuu jo hyvin ja valokalustoon investoiminen kiinnostaa, Valo ja valaisu antaa hyviä ohjeita valojen käyttämiseen henkilökuvauksessa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...