Fil Hunter ja Robin Reid: Etsimessä: Valaisu

Osta kirja itsellesi

Valaisu on valokuvaajan perustaitoja, koska valokuvaamisessa valo on se tärkein asia. Luonnollinen valaistus ei aina riitä, vaan joskus tarvitaan lisävaloa. Tämä kirja kertoo, miten keinovalaisua käytetään ja miten luonnonvaloa muokataan sopivammaksi.

Kirja on varsin käytännöllinen ja budjettiystävällinen. Sen sijaan, että se kehottaisi hankkimaan mitä ihmeellisempiä (ja kalliimpia) lisävarusteita, kirjoittajat suosittelevat lainaamaan, vuokraamaan ja rakentamaan itse. Vasta kun huomaa rakentavansa samaa apuvälinettä kerta toisensa jälkeen, se kannattaa ostaa ammattilaisten tekemänä. Järkevää ja käytännöllistä! Täytyypä itsekin rakennella kapalevy-mylarkalvo-heijastin (mylar-kalvoa saa muuten Suomessa puutarhaliikkeistä).

Etsimessä: Valaisu esittelee muun muassa muotokuvien perusvalaisumallit, eläinten ja esineiden (etenkin hankalien, kuten lasin ja metallin) valaisua. Kuten muutkin Etsimessä-sarjan kirjat, teos käsittelee perusteet ja sopii oivallisesti ensimmäiseksi valaisua käsitteleväksi kirjaksi lukijalle, joka jo osaa kuvata järjestelmäkameralla.

Suomennoksesta jäin ihmettelemään sitä, kun kirjassa luvattiin selittää, miten yksinkertaisesti kansikuvan valaistus oli tehty, mutta sitä ei missään kerrottukaan. No, se selvisi, kun näin englanninkielisen laitoksen kansikuvan, jossa on juuri se sikhiherra, jonka profiilikuvasta oli pitkä selostus. Hankala tapaus – onhan tuo suomenkielisen laitoksen kansikuva hieman myyvempi, mutta asiasta olisi voinut ehkä mainita.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.