Haje Jan Kamps: Etsimessä: Ihminen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muotokuvaus ja muu ihmisten kuvaaminen on yksi suosituimpia valokuvaamisen muotoja. On siis perusteltua omistaa sille kokonainen kirja. Etsimessä: Ihminen on helppotajuinen opas, joka auttaa ottamaan parempia kuvia ihmisistä.

Kirja käsittelee kalustoa, kameran käyttöä, mallien ohjaamista, valon käyttöä, kuvankäsittelyä ja katukuvausta. Monia aiheita käsitellään melko pinnallisesti – jos haluat oppia esimerkiksi kameran valotusasetusten käyttöä, se kannattaa opetella jostain perusteellisemmasta kirjasta – mutta varsinaisesta aiheesta saa aivan riittävän hyvän kuvan.

Kamps ei ole välinefetisisti, vaan käyttää itse suosiolla vanhoja runkoja ja kehottaa sen sijaan sijoittamaan laadukkaisiin objektiiveihin. Se on aina hyvä vinkki. Ohjeet ovat ylipäätään mukavan konkreettisia. Kirjan kuvitus – aina tärkeä juttu valokuvaoppaissa – on mielenkiintoista ja havainnollistaa aiheita hyvin. Mukavasti mukaan on mahtunut pari vähän epäonnistuneempaakin otosta.

Etsimessä: Ihminen jatkaa Etsimessä-sarjan vakaata laatua. Voin luvata, että lukemalla tämän kirjan ja sisäistämällä sen opit, sinustakin tulee parempi henkilökuvaaja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...