Haje Jan Kamps: Etsimessä: Ihminen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Muotokuvaus ja muu ihmisten kuvaaminen on yksi suosituimpia valokuvaamisen muotoja. On siis perusteltua omistaa sille kokonainen kirja. Etsimessä: Ihminen on helppotajuinen opas, joka auttaa ottamaan parempia kuvia ihmisistä.

Kirja käsittelee kalustoa, kameran käyttöä, mallien ohjaamista, valon käyttöä, kuvankäsittelyä ja katukuvausta. Monia aiheita käsitellään melko pinnallisesti – jos haluat oppia esimerkiksi kameran valotusasetusten käyttöä, se kannattaa opetella jostain perusteellisemmasta kirjasta – mutta varsinaisesta aiheesta saa aivan riittävän hyvän kuvan.

Kamps ei ole välinefetisisti, vaan käyttää itse suosiolla vanhoja runkoja ja kehottaa sen sijaan sijoittamaan laadukkaisiin objektiiveihin. Se on aina hyvä vinkki. Ohjeet ovat ylipäätään mukavan konkreettisia. Kirjan kuvitus – aina tärkeä juttu valokuvaoppaissa – on mielenkiintoista ja havainnollistaa aiheita hyvin. Mukavasti mukaan on mahtunut pari vähän epäonnistuneempaakin otosta.

Etsimessä: Ihminen jatkaa Etsimessä-sarjan vakaata laatua. Voin luvata, että lukemalla tämän kirjan ja sisäistämällä sen opit, sinustakin tulee parempi henkilökuvaaja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...