Tuula Korolainen: Värssyveturi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

VR:n 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi on koottu kuvakirjan verran yhteen erilaisia juna-aiheisia runoja, lauluja ja leikkejä. Viimeisellä aukeamalla on esitelty rautateiden ja VR:n historiaa. Pieniä tietoiskuja löytyy myös muualta kirjasta. Mukana on uudempia ja vanhempia tekstejä useilta eri tekijöiltä, lähinnä kuitenkin suomalaisilta.

Kirjan sisältö on monipuolinen ja laadukas. Kokonaisuutena tämä on paljon parempi kuin VR:n tämänhetkinen imago. Soveltuvuus eri-ikäisille lapsille on oikein hyvä ja kirja kestää hyvin useamman lukukerran. Molemmat ovat mielestäni lastenkirjalle tärkeitä ominaisuuksia. Tämä sopii hyvin ainakin pitkien junamatkojen viihdykkeeksi. Toivottavasti kirja on laitettu luettavaksi myös junien leikkivaunuihin, että useampi lapsi pääsisi tutustumaan siihen.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...