Kaisu Tervonen (toim.): 13 katseluasentoa

13 katseluasentoa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Televisio on edelleen aihe, joka kiinnostaa laajaa joukkoa ihmisiä, vaikka lineaarinen televisiovirta tuntuukin olevan hiipumaan päin ihmisten yhdistäjänä. 13 katseluasentoa on kelpo paketti esseitä televisiosta ja siitä, miltä televisio tuntuu. Kokoelmasta nauttiminen edellyttää tietyn määrän televisionkatselua, kyllähän nämä esseet paremmin aukeavat, jos aiheina olevat tv-sarjat ovat edes pintapuolisesti tuttuja.

Useammassakin esseessä analysoidaan tosi-tv-tarjontaa, mutta onneksi mukaan mahtuu myös muutakin. Ville Hämäläisen rinnastus Kotikadun Pertti Mäkimaan ja Mad Menin Don Draperin välille oli oiva, essee Punavuoren Don Draper oli kokoelman huippuhetkiä. Nautin myös Suvi Auvisen Poliittinen eläin -esseestä, joka käsitteli Alfred J. Kwak -sarjan anarkistista otetta.

Kokoelma on sinänsä aika tasalaatuista tavaraa; aiheiden kiinnostavuus vaihteli, mutta mikään ei erottunut selvästi muita heikompana. Kaisu Tervosen sinänsä kiinnostava teksti Äiti on hullu liittyi kenties heikoimmin televisioaiheeseen; kyllä sekin The Umbrella Academy -sarjasta ponnisti liikkeelle, mutta keskittyi sitten enemmän äitiyteen kuin televisioon.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 296 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...