Arnaldur Indriðason: Ääni kuin enkelin

Osta kirja itsellesi

Joulupukki on murhattu Reykjavikin toiseksi suurimmassa hotellissa. Keski-ikäinen uhri oli talon pitkäaikainen ovimikko, huoltomies ja o.t.o. joulupukki. Mies löydetään kuoliaaksi puukotettuna pukinpuvussa ja housut kintuissa kellarikerroksen huoneestaan, ja henkirikosta näyttää edeltäneen aktintapainen. Asiaa tutkivat Arnaldurin muistakin dekkareista tutut rikospoliisit Erlendur Sveinsson ja kumppanit.

Isossa hotellissa riittää sekä henkilökuntaa että joulunviettoon tulleita turisteja, ja myös uhrin omaisia ja tuttavia marssitetaan kuultaviksi. Kaikesta tästä joukosta kirjailija rajoittaa henkilöidensä määrän sillä tavoin sopivaksi, että hän pääsee luomaan keskushenkilöistään kiinnostavia hahmoja. Heillä on menneisyyden taakkansa, luopumisensa, yksinäisyytensä. Murhattu Guðlaugur on aikoinaan ollut lapsitähti, jonka lupaava ura on traumaattisesti katkennut, ja myöhemmin on sattunut jotain, joka on katkaissut välit perheeseen. Rikospoliisi Erlendurin perhe taas on kauan sitten hajonnut, ja aikuisilla lapsilla menee huonosti. Narkkarityttären kontaktit ovat kuitenkin Erlendurille avuksi hotellin ”asiakastyytyväisyyttä” sivuavissa asioissa.

Aivan pian ei tietenkään ratkea, kuka joulupukin murhasi ja onko taustalla raha vai rakkaus, kosto vai kauna. Lukijalla ei ole kauhea kiire saadakaan sitä selville, koska Arnaldur kertoo henkilöistään kokonaisia elämäntarinoita samalla kun hän pitää juonensäikeet vankasti otteessaan. Islantilaisdekkaristi Arnaldur Indriðason on palkittu useasti ja ansaitusti.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...