Camilla Läckberg: Enkelintekijä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mitä tapahtui Valön saarella Fjällbackan edustalla eräänä pääsiäisenä 1970-luvun alkupuolella, kun koko perhe katosi mystisesti jättäen jälkeensä koskemattoman pääsiäisaterian ja vuoden ikäisen Ebba-tytön? Ebba palaa miehineen taloon remonttiaikeissa vuosikymmeniä myöhemmin oman surunsa keskellä. Paikkaan liittyy kuitenkin muutakin erikoista, ainakin paikkakuntalaisten mielessä. Erica on jo aikaisemminkin aikonut kirjoittaa talon erikoisista vaiheista ja nyt siihen on erinomainen tilaisuus.

Samaan aikaan Patrik joutuu työnsä puolesta selvittämään saarella toimineen yksityiskoulun erikoisia vaiheita ja Erica siskonsa kanssa onnistuu sotkeutumaan ominaiseen tapaansa tutkimuksiin. Kun asiaa lopulta selvitellään perinpohjin, historiaa pengotaan Ebban isoäidin isoäidin sekä tämän miehen teloittamiseen asti.

Suuremman osan historiasta kuitenkin vie ruotsalaisille läheisempi ja hieman kipeämpi vaihe; Ruotsin suhteet Saksaan ennen toista maailmansotaa sekä sen aikana ja erilaiset kauppaneuvottelut. Esille tulee, ei ehkä niinkään yllättäen, nykyinen Sveriges Vänner -puolue hieman kaunisteltuine natsisympatioineen sekä puolueen uusin suunnitelma saada äänensä kuuluville.

Kirjoittajalta jälleen juoneltaan varsin kimurantti mysteeri, jossa odottamattomia asioita tulee esille lähes joka puolelta. Sinänsä harmi, että juuri tämän kirjan kohdalla tuli mieleen, kuinka monissa muissakin dekkareissa ja romaaneissa on viime vuosina käsitelty hieman saman tyyppisiä tilanteita. Aihe lienee länsinaapurissa edelleen varsin kipeä ja ajankohtainen.

Lukemisen arvoinen opus, jota on vaikea jättää kesken. Erityisesti suosittelen kirjailijaan ja hänen aikaisempiin teoksiinsa tutustuneille, toki tämänkin voi lukea aivan mainiosti yksittäisenä ja irrallisena Fjällbacka -sarjan muista osista. Mielestäni tämä ei kuitenkaan yllä aivan kärkeen tekijän tuotannossa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Onnistuin jo kesällä saamaan käsiini tämän tänä vuonna ilmestyneen Enkelintekijän, eikä taaskaan ruotsalainen naisdekkaristi pettänyt kirjallaan, vaikka odotuksia sen suhteen ei ollutkaan. En ole lukenut Läckbergin aiempia teoksia ja hyvin onnistui itsellisenä teoksena. Paljonhan tässä on eri käänteitä ja asioita mahdutettu samaan pakettiin, mutta ainakin minun mielenkiintoni säilyi loppuun asti
    Pidin tästä siis todella paljon ja varmasti luen – koska olen niitä jo ehtinyt monta hankkiakin – aiemmat ja seuraavatkin dekkarinsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 867 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...