Aapo Kukko ja Mikko Mustasaari: Aave Stream Cityssä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kansikuva ei anna oikeastaan mitään viitettä siitä, mitä tarjolle tuodaan. Kyseessä on lähes perinteinen lännentarina, mutta melkoisen vapaasti käsiteltynä. Eletään hiljaisessa kaivoskaupungissa, jota pitää vallassaan vain yksi henkilö. Kun muukalainen saapuu kaupunkiin, alkaa tapahtua. Villinä yksityiskohtana mies ei heti tartukaan aseeseen; hän puhuu Marxin oppien mukaan työläisten vallankumouksesta ja viittaa usein Pääomaan… Ei mitenkään yllättäen tyytymättömiä kaupunkilaisia löytyykin useita.

Aave – niin, ehkä kannattaisi lukea koko tarina. Kerrottakoon kuitenkin, että eräs henkilöistä joutuu ammutuksi sekä haudataan hiljaisuudessa… kunnes hän ilmestyy salamyhkäisesti takaisin kaupunkiin. Tarina etenee muuten aika mukavasti eikä tyhjiä hetkiä oikeastaan löydy, tarina pitää otteessaan hyvin. Tekijät antavat selkeästi kunniaa eräille ohjaajille, moninkin eri tavoin. Tarkalla lukijalla voi olla myös hauskoja havaintoja tarinaa uudelleen sekä hieman tarkemmin katsellessa. Mukavan lisän juoneen tuovat tyypillinen juoppo sanomalehden toimittaja eli myös sen ainoa työntekijä sekä vallitseviin oloihinsa tyytymättömät työläiset. Panoksena on kuitenkin kaupungin tulevaisuus ja sen eteen tehdään kyllä lopulta myös ideologista työtä.

Kuvitus on mustavalkoista, työskentely suurimmalta osin hiukan rosoista. Silti löytyy mainioita yksityiskohtia, kunhan asiaan paneutuu. Toki tarina sinänsä on hyvin lähellä peruslänkkäriä eli aseet puhuvat usein ja jämäkästi. Meikäläistä kuitenkin miellytti hieman erilainen juoni sekä viittaukset muuhunkin kuin karjaan, kultaan tai pankkiryöstöihin. Mukava yllätys, sillä perinteiset länkkärisarjakuvat eivät juuri ole olleet mieleeni. Tätä uskaltaa suositella kaikille sarjakuvan sekä – ehkä hieman yllättäen – myös elokuvan ystäville!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...