Minna Lindgren: Aina on Toivoa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Marja Vehmarvarsi on opettaja nykyajan koulussa, joka on kuvitelma siitä, mitä koululaitos ehkä voisi tulevaisuudessa olla. Ei ole luokkia ja oppilaat ovat asiakkaita, opettaja opettavat etänä ja no, tämän lukijan mielestä ihan kauhuskenaario.

Jos Marja kamppailee kaiken väsymyksen ja muun kanssa, niin hänen vanhempansa ovat jo eläkkeellä ja keksineet tubettamisen. Aina ja Toivo ovat olleet opettajia ja nyt he tekevät hauskoja videoita siitä, mitä koulumaailma heidän aikanaan oli. Tämä lukija voi fiilistellä muistoilla, koska sellaistahan se oli.

Marjan mies on opettaja, Marjan tytär on opettaja ja tyttären mies, joten opettajia piisaa ja jokaisella on omat metodinsa. On työuupumusta, on kaikkea väsymystä, on oletettua työuupumusta, mutta Aina ja Toivo ovat ne, joilla tuntuu menevän hyvin…

Aina ja Toivo ovat siis vanha pariskunta ja vaikka heillä on hauskaa ja kyky tehdä kivoja koulumaailman videoita, joita kaikki, ne nykyajan koululaisetkin, katsovat, niin heillä on yksi huoli – he tietävät pian kuolevansa, mutta haluavat kuolla yhdessä. Niinpä, tämän kirjan yksi kiperä aihe on eutanasia.

Minna Lindgren osaa kivalla tyylillä, huumorin keinoin, paneutua tärkeisiin asioihin. Kun tätä kirjaa lukee, naurattaa ja silti sitä vaan nyökyttelee, että niinpä, näinhän se on.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...