Anders Hansen: Aivoblues : miksi voimme huonosti, vaikka kaikki on hyvin

Aivoblues

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Samaan aikaan kun Suomea rummutetaan maailman onnellisimmaksi kansaksi, Suomessa on valtavan paljon masennusta. Joku voisi kutsua sitä jopa kansallissairaudeksi. Samaan aikaan sairaudesta puhuminen on yhä pitkälti vaiettu asia. Hyvin vastaava tilanne on myös käynnissä Ruotsissa, jossa joka kahdeksannella aikuisella on resepti masennuslääkkeisiin.

Anders Hansenin Aivoblues lähtee käsittelemään masennusta erottelematta ongelmia muun kehon ja aivojen välille. Tämä luo lähestymisen, jossa masennusta lähestytään fysiologian näkökulmasta. Se tuo keskusteluun uuden suunnan ja tuo enemmän huomioita elintavoista, ympäristön olosuhteista ja tunne-elämästä kuin perinteinen masennuksesta keskusteleminen.

Kirjan kirjoitustyyli on asiallista, mutta helppolukuista. Pieninä annoksina se meni varsin sulavasti ilman tunnetta, että jouduin näkemään vaivaa kirjan sisällön omaksumiseksi.

Itselleni kirjasta arvokkaimmiksi nousivat käytännönläheiset kappaleet yksinäisyydestä, liikunnasta ja onnellisuuden luonteesta. Kirjan luettuani tunsin keksineeni useita asioita, joilla voisin parantaa omaa ajatusmaailmaani. Vaikka näiden keinojen toimivuutta en vielä tiedä, pidän Aivobluesia tutustumisen arvoisena, mikäli itsellä tai läheisellä on masennusta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...